Search
Close this search box.

Nieuwe Porsche 718 Cayman GT4 toch met flat six?

Recent betwistte een collega-redacteur dat de Porsche 718 Cayman GT4 over een atmosferische flat six zou beschikken en staafde die uitspraak met een video waarin de vermeende GT4 toch een kriebelig keverhoestje leek voort te brengen. Porsches GT-eindbaas Andreas Preuninger had zich eerder laten ontvallen dat de GT’s uit Zuffenhausen voorlopig turboloos blijven en dus tasten we een beetje in het duister. Dat de nieuwe GT4 toch over zes cilinders gaat beschikken lijkt weer wat waarschijnlijker na het zien van bijgaande video, of doen we nu iets te hard aan wishful thinking?

De forse achtervleugel, brede voorbumper en dikke diffuser van de Cayman in bijgaande video doen in elk geval vermoeden dat we hier met een test run van de nieuwe GT4 te maken hebben, de experts onder ons zullen onmiskenbaar een flat six herkennen, gekoppeld aan PDK-transmissie. De eerste Cayman GT4 was uitgerust met de 3.8-liter ‘powerkit’ motor van zijn grote broer, de Carrera S. Een krachtbron die zorgde voor voldoende snelheid op rechte stukken, veel trekkracht in het lage toerenbereik en uiteindelijk werd begrenst op 7.800 toeren.

Voor de opvolger werd al vroeg gehint naar de 500 pk sterke 4-liter krachtbron uit de GT3 RS, maar ook geruchten over een 4-cilinder met twee turbo’s en variabele turbo-geometrie deden de ronde. Zoals het er nu uitziet zal het waarschijnlijk toch de eerste gaan worden. En PDK als optie, kennelijk. Voor nu genieten we graag van de zescilinder-roffel en de gedachte dat die de productieversie gaat halen…

Advertenties
Logo-LUXURY-INS-horizontaal-wit
64-banner
Dia1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.