Porsche ziet voorlopig nog niet af van nieuwe dieselmodellen

Hoewel Porsche op dit moment vol inzet op haar ‘elektrisch’ programma wil dat niet zeggen dat het merk afscheid neemt van dieselmotoren. Ondanks het dieselschandaal dat de afgelopen jaren een schaduw over de Volkswagen Groep wierp, wist Porsches’ topman Oliver Blume te vertellen dat het merk voorlopig nog een te grote behoefte aan dieselmotoren ziet en daarmee voldoende reden ziet om van haar modellen ook een dieselvariant te verkopen.

Niet dat het merk zelf dieselmotoren zal gaan bouwen. “Porsche ontwikkelt of bouwt zelf geen dieselmotoren en ziet geen reden om dat te veranderen. Er is echt ook geen reden om afscheid te nemen van diesel,” aldus Blume. Voorlopig zal het merk nog wel even behoefte houden aan een lijn motoren die de gemiddelde uitstoot drukt. Exact de reden waarom de concurrentie diesel ook nog niet heeft afgedaan. Op dit moment is 14% van de wereldwijd verkochte Porsches voorzien van een oliegestookte krachtbron, maar dat is voldoende om aan de huidige CO2-emissiedoelstellingen te voldoen.

“Er zijn veel markten, zoals Zuid-Europa, waar mensen niets begrijpen van de discussie die momenteel in Duitsland heerst over de toekomst van diesel. Daar koopt 80% van de mensen een diesel,” zegt Blume. Maar de dag komt dat verbrandingsmotoren niet meer toereikend zijn. Volgens Blume zal rond 2030 de laatste Porsche met verbrandingsmotor geproduceerd worden.

Advertenties
Logo-LUXURY-INS-horizontaal-wit
64-banner

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.