Search
Close this search box.

Porsche rijdt met 919 Hybrid Evo ronderecord Spa-Francorchamps aan puin

Porsche reed vandaag met een geevolueerde versie van de Le mans winnende Porsche 919 Hybrid het ronderecord van Le Circuit de Spa-Francorchamps aan gort. Fabrieksrijder Neel Jani zette een rondetijd neer van 1:41.770, waarmee de Zwitser het ronderecord met ruim zeven tiende van een seconde verbeterde (0.783). Het vorige ronderecord stond op naam van Hamilton, die in augustus afgelopen jaar pole position veroverde met een rondetijd van 1:42.553.

Niet alleen de tijd is indrukwekkend, ook de gemiddelde snelheid van 245.61 km/h en een topsnelheid van 359 km/h spreken tot de verbeelding. Fritz Enzinger, Vice President LMP1:

„Das war eine absolut fantastische Runde – eine herausragende fahrerische Leistung von Neel und das Ergebnis großartiger Ingenieursarbeit. Der heutige Streckenrekord beweist eindrucksvoll die ultimative Performance des innovativsten Rennwagens seiner Zeit.“

Met de 919 Hybrid wist Porsche in 2015, 2016 en 2017 zowel de wereldtitel als de constructeurstitel te behalen en bovendien Le Mans op haar naam te schrijven gedurende drie achtereenvolgende jaren.

With the 919 Hybrid, Porsche has won the Le Mans 24-Hours from 2015 to 2017 three times in a row as well as the world champion titles for both, manufacturers and drivers, in the FIA World Endurance Championship (WEC) during the same years.

Voor het WEC voldeed de 919 Hybrid aan stevige regelgeving. Nu Porsche zich teruggetrokken heeft zag ze een mooie gelegenheid om te zien waar de 919 toe in staat is zonder deze beperkingen. En zie daar: de 919 Hybrid Evo. En zelfs die versie van de 919 biedt wellicht nog meer potentie.

Porsche legde zichzelf op dat er aan de aandrijving niets mocht worden veranderd. Software en aerodynamica daarentegen boden genoeg mogelijkheid om meer prestatie uit de auto te halen en er werd bovendien bijna 40 kg gewicht bespaard. Uiteindelijk perste Porsche maar liefst 720 pk uit de auto, in plaats van de 500 die onder WEC-restricties werd behaald.

De recordtijd op Spa was de eerste verschijning in de 919 Tribute Tour. Porsche doet onder andere de Nordschleife nog aan, evenals Goodwood en The Festival of Porsche op Brands Hatch. In september besluit de Tribute Tour op het legendarische Laguna Seca tijdens Porsche Rennsport Reunion.

Advertenties
Logo-LUXURY-INS-horizontaal-wit
64-banner

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.