Goodwood 76th Member’s Meeting – Porsches racen in de sneeuw

Het weekend van 17 maart leek niet op de weekenden voorafgaand aan de 76MM. Er werd niet alleen bar en boos weer verwacht, maar het was er ook. Desondanks kwamen ze gewoon, de Britten en vele anderen met hun dure race-Porsches.

Listig

De meeting is de start van het historische raceseizoen. Er waren elf races, elf trainingssessies, acht demonstratieronden, honderden klassiekers en heel heel veel sneeuw.  Historisch belangrijke raceauto’s raceten tegen elkaar onder lastige, listige en gevaarlijke omstandigheden. Aan het rijden te zien, zelfs in deze condities, leek het wel of de auto’s maar een geringe waarde vertegenwoordigden.

Temperatuur

Negentig procent van het succes zit in de voorbereiding en dat bleek nu ook weer. De racers waren aan alle kanten klaar voor dit weekend waar ze de hele winter naartoe hebben geleefd. De kans is groot dat de toeschouwers het uiteindelijk een stuk frisser vonden dan de coureurs in hun naar olie en benzine ruikende automobielen. En na een aantal bochten op een glad circuit stijgt de temperatuur in de cockpit vanzelf.

Spannende races

In ieder geval bij Ambrogio Perfetti en Mark Bates, die samen een van de mooiste gevechten in vintage racing hielden tijdens de zogeheten Ronnie Hoare Trophy race. Het ging ‘slechts’ om de vierde plek in hun klasse, maar ze reden alsof het ging om de laatste ronde van de 24 Uren van Le Mans. Vooraan reden een paar Porsches 904 en een Ferrari 250. Op de natte baan driften ze volop, soms over vier wielen.

Advertenties
Logo-LUXURY-INS-horizontaal-wit
64-banner

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.