Roestige 356 zonder lopende motor moet ruim 5 ton opbrengen

Hij rijdt al 45 jaar niet meer en stond gewoon te roesten, ergens in een Amerikaanse schuur. Maar het gaat wel om een Porsche 356A 1500 GS Carrera Coupe uit 1957. Een erg geliefde sportwagen destijds en nog altijd een felbegeerde oldtimer vandaag. De Porsche wordt vrijdag geveild in Florida. De waarde van de bijzondere auto wordt geschat op minstens 700.000 dollar (567.000 euro).

Remprobleem

Volgens de Vlaamse krant Het Laatste Nieuws werd de auto in de jaren 70 in een schuur geparkeerd, nadat hij afgekeurd werd wegens problemen met de remmen. De originele motor werd eruitgehaald en ontmanteld. De carrosserie en wielen zijn flink verroest. Op de kilometerteller staat 52.837 mijl (85.033 km). De Porsche is 60 jaar oud. Maar dat belet allemaal niet dat er grote interesse uit de hele wereld bestaat voor deze Porsche-oldtimer.

Gooding & Co

Het Amerikaanse veilinghuis Gooding & Co beschrijft de auto als “ongetwijfeld een van de meest opwindende ‘barn finds’ van de laatste jaren”. Morgen gaat de Porsche onder de hamer op Amelia Island in Florida. Gooding & Co verwacht een prijs van niet minder dan 700.000 dollar. “Dit was een topmodel van Porsche en een van de meest exotische sportwagens van de jaren vijftig”, zegt David Brynan van het veilinghuis. “Om een auto te vinden die al veertig jaar vergeten was en met zo veel authentiek karakter is hoogst uitzonderlijk.”

100 pk motor

De Porsche wordt verkocht met de originele 100 pk-motor van 1,5 liter, die compleet gereviseerd zal moeten worden. De topsnelheid is 200 km/uur. Deze zilverkleurige 1500 GS Coupe met goed bewaard interieur in zwart kunstleer verliet de fabriek op 4 juli 1957. De sportwagen kende verschillende eigenaars. Tot 1973, toen hij definitief van de weg verdween. Om nu weer op te duiken.

Advertenties
Logo-LUXURY-INS-horizontaal-wit
64-banner

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.