Porsche stopt blockchain-technologie in auto’s

Porsche heeft als eerste fabrikant bekendgemaakt te gaan werken met blockchain-technologie. De autofabrikant gaat hiervoor de samenwerking aan met het Berlijnse XAIN. De twee partijen gaan bekijken hoe ze blockchain applicaties kunnen gebruiken voor de voertuigen van Porsche.

Geen fraude

Het grote voordeel van blockchaintechnologie is volgens website Apparata.nl dat transacties openbaar zijn. Fraude is hierdoor bijna onmogelijk. Wanneer alle administratieve handelingen van een auto (registratie, onderhoud enz.) via de blockchain geregistreerd zouden worden, kan de blockchain als een soort versleuteld digitaal pakket van eigenaar op eigenaar gaan en is gesjoemel verleden tijd.

Autonoom rijden

Blockchain kan tevens worden gebruikt voor tal van andere toepassingen. Volgens Porsche heeft het ook voordelen bij het sluiten en openen van de auto met een app en voor het verlenen van tijdelijke toegang voor bijvoorbeeld de garagehouder of valet parking. Ook autonoom rijden zou profiteren van de technologie. De samenwerking tussen beide partijen begeeft zich nog in een beginstadium. Het is afwachten op concrete voorbeelden wat Porsche daadwerkelijk met de technologie wil gaan doen.

Advertenties
Logo-LUXURY-INS-horizontaal-wit
64-banner

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.