Vers van de pers: dit is officieel de hagelnieuwe Porsche 911 GT3 RS

Porsche trekt in Genève officieel het doek van de vernieuwde Porsche 911 GT3 RS. Met 520 pk uit een 4-liter boxermotor is de Duitse bruut nog sneller en krachtiger dan zijn voorganger, die ook al niet misselijk presteert. In 3,2 seconden wordt je afgeschoten naar 100 km/h en als je het pedaal tegen de bodem getrapt houdt is pas bij 312 km/h de rek eruit. Daarbij schakelt de doorontwikkelde 7-traps PDK pas door naar een hoger verzet bij 9.000 toeren. Janken dus!

Om de 520 pk’s tot hun recht te laten komen heeft Porsche wederom veel aandacht besteed aan het gewicht en de aerodynamica van de nieuwste GT. Een lichtgewicht brede body met vaste achtervleugel, met binnenin carbon kuipstoelen, deurpanelen van lichtgewicht materiaal en schaars gebruik van isolatie.

Voor het onderstel van de 911 GT3 RS leunt Porsche op haar decennia lange ervaring in de motorsportwereld. Noemenswaardig is bijvoorbeeld het inzetten van kogelgewrichten voor de draagarmen voor nog meer precisie.

Voor de liefhebbers is het Clubsport-pakket gratis mee te bestellen. Als vanouds betekent dat een rolkooi, brandblusser, zespuntsgordel en voorbereiding voor een hoofdstroomschakelaar. En voor de echte puristen is er het zogenaamde Weissach-pakket. Minder gewicht voor meer geld door bijvoorbeeld een aantal onderdelen door carbon te vervangen. De optionele magnesium-velgen maken van de 911 GT3 RS een vedergewicht met slechts 1.430 kg.

Wil je ‘m? Dan kun je vanaf nu je bestelling plaatsen bij je favoriete Porsche Centrum. De adviesprijs bedraagt € 272.900.

Advertenties
Logo-LUXURY-INS-horizontaal-wit
64-banner

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.