Is dit de achterzijde van de nieuwe Porsche 992?

Op Instagram is deze afbeelding te vinden van een 911 met vrij forse achterzijde. De foto is volgens de lokatieaanduiding op Instagram gemaakt in Porsche Zentrum Augsburg. De kans is groot dat dit de eerste niet-gecamoufleerde foto van de nieuwe 992 is.

Panamera

De nieuwe generatie 911 krijgt een doorlopende strip verlichting aan de achterzijde, net als de Panamera en Cayenne. De kans is groot dat het hier gaat om de 992, die dit najaar op de markt verschijnt. De uitklapbare achterspoiler is goed zichtbaar en achterop het ventilatierooster lijkt een derde remlicht geplaatst. Op eerdere spionagefoto’s was dit onderdeel nog afgeplakt.

Handbak

De krachtiger versies, ook van het topmodel 911 Turbo, zijn uitsluitend leverbaar met vierwielaandrijving en transmissie met dubbele koppeling. De kans is groot dat de GT3 leverbaar zal blijven met handbak. Reken voor de nieuwe Turbo op een vermogen van rond de 600 pk. De Turbo S kruipt dan algauw richting 650 pk.

Na Genève

Het slechte nieuws voor de puristen, is dat de kans groot is dat geen enkele 911 meer een atmosferische motor krijgt. Zelfs de GT3 en de GT3 RS zullen hoogstwaarschijnlijk voorzien zijn van turbo-power. De auto blijft net als voorheen leverbaar als coupé, cabrio met stoffen dak en Targa. In Genève wordt nog de vernieuwde 911 GT3 RS van de huidige generatie gepresenteerd. Een onthulling van de nieuwe 911 staat na Genève gepland.

Advertenties
Logo-LUXURY-INS-horizontaal-wit
64-banner

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.