Biedingsoorlog verwacht bij veiling miljoenencollectie Porsche 964

Veilinghuis RM Sotheby’s verwacht veel belangstelling voor de veiling van twaalf bijzondere 911-modellen. Tijdens de Amelia Island veiling komen de meest zeldzame modellen uit de 964-serie onder de hamer, die naar verwachting rond de 7 miljoen dollar zullen opbrengen.

Ideale mix

De 964, die werd gebouwd tussen 1989 en 1994, vormt volgens veel liefhebbers de ideale schakel tussen klassieke en moderne Porsches. Ze hebben enerzijds nog de dynamische rijeigenschappen van een klassieke 911 – licht, compact en luchtgekoeld – maar zijn anderzijds voorzien van moderne features als ABS, stuurbekrachtiging en airconditioning.

Ferrari-geel

Met de toepasselijke naam ‘Exclusively Porsche – The 964 Collection’ werd de collectie gedurende een decennium door één verzamelaar samengesteld. Het geheel kan worden gezien als ‘best of the best’ van de laatste series handgebouwde en luchtgekoelde Porsches. De opmerkelijke lijst wordt aangevoerd door een vrijwel gloednieuwe Carrera RSR 3.8 uit 1993. Deze racewagen heeft echter nooit het circuit gezien en is gespoten in de zeer zeldzame kleur Ferrari-geel. Er zijn er in totaal slechts 45 van gebouwd en de auto heeft 765 km gereden. De verkoopprijs wordt geschat op tussen de 1,2 en 1,4 miljoen dollar.

964 Speedster

Ook aangeboden wordt een Carrera RS 3.8 uit 1993, die tussen de 1,25 en 1,5 miljoen dollar moet opbrengen, een 1993 Turbo S ‘Leichtbau’ van tussen de één en 1,2 miljoen en een Turbo S Flachbau met klapkoplampen en een lagere neus voor hogere topsnelheden. De schatting voor dit model ligt op 550.000 dollar. En dan zijn er nog de mindere goden, die al voor enkele tonnen van eigenaar mogen wisselen. Zoals een 964 Cup-racer, een 964 Speedster, een 964 RS en een RS America en een standaard Turbo 3.6. “The 964 Collection is zonder twijfel de meest complete en beste verzameling zeldzame Porsches 964 die ooit op de openbare veiling zal verschijnen”, zegt Alexander Weaver van RM Sotheby’s – zelf eigenaar van een Porsche 964. “De eigenaar was zijn tijd ver vooruit in het samenstellen van deze collectie, die enkele van de zeldzaamste modellen in de gehele Porsche-lijn vertegenwoordigt.”

 

 

Advertenties
Logo-LUXURY-INS-horizontaal-wit
64-banner

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.