Zoek
Sluit dit zoekvak.

Onder de hamer: eigenaar doet 918 Spyder én 911 R van de hand

Veel woorden zijn er al aan vuil gemaakt, de Porsche 991 911 R. Zelfs Porsche had er genoeg van dat de auto tot een speculatie-object verworden is. En daar valt wat van te zeggen, want het is een rijmachine pur sang. Maar ondanks dat zullen er nog geregeld maagdelijke exemplaren opduiken op de markt. Ook nu weer, veilinghuis Bonhams heeft namelijk een 918 Spyder én 911 R van dezelfde eigenaar gestrikt voor de veiling in Scottsdale, Arizona, in januari volgend jaar.

Productienummer

Eerste Porsche is een 918 Spyder met minder dan 2300 miles op de teller. Zwart met optionele Weissach wielen. De 918 heeft productienummer 290. De gelukkige bezitter van deze Spyder kreeg van Porsche de kans om een nieuwe 911 R te bestellen. Het productienummer moest dan wel matchen met dat van de 918.

Non-metallic Acid Green

Die 911 R kwam er dus, nummer 290. Maar een ding heeft de eigenaar nagelaten en dat is sturen in deze Porsche. De teller laat slechts 37 miles zien en dit exemplaar is zo van de dealer de garage in gereden. Ongetwijfeld met een reden. Meest voor de hand liggend zullen de dollars zijn die in het verschiet liggen. Maar de kleur is ook wel een dingetje, Paint to Sample non-metallic Acid Green. Het is natuurlijk een persoonlijke keuze, maar Acid Green is wel een gewaagde, waarmee het ingetogen uiterlijk van de 911 R overboord gaat. Aan aandacht zul je niet ontsnappen.

Niet meer zo hot

Beide Porsches zullen zonder twijfel biedingen tegemoet kunnen zien die ruim boven de originele aanschafprijs liggen. Of ze daarmee aan de verwachtingen kunnen voldoen, is de vraag, want de 911 R is al niet meer zo hot. Twee exemplaren, beide met minder dan 100 miles op de teller, wisselden dit jaar in Monterey niet van eigenaar. De Porsche 918 deed het daarentegen wel erg goed dit jaar en wisselde steevast boven de 1,5 miljoen dollar van eigenaar, met ruim 1,8 miljoen dollar -notabene een exemplaar zonder Weissach pakket- als hoogste opbrengst. De estimates van beide Porsches zijn nog niet bekend gemaakt.

911 GT3 Touring

Met de nieuwe 911 GT3 Touring lijkt Porsche het speculeren met de R en de daarmee samenhangende exorbitante vraagprijzen aardig in de wielen te rijden. Dat de komst van het Touring pakket voor de GT3 inderdaad deze bedoeling had werd onlangs bevestigd door August Achleitner, hoofd ontwikkeling van de 911, in een gesprek met Road & Track op de LA Auto Show. Ook de nieuwe 911 Carrera T deelt dezelfde filosofie als de 911 R.

De veiling van Bonhams is op 18 januari in The Westin Kierland Resort & Spa in Scottsdale.

Foto’s: Bonhams

Advertenties
Logo-LUXURY-INS-horizontaal-wit
64-banner
Dia1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.