Search
Close this search box.

Usain Bolt sneller dan ooit tevoren

Achtvoudig Olympisch goudenmedaillewinnaar Usain Bolt heeft eerder deze week in Australië een test uitgevoerd met een Porsche uit de nationale Carrera Cup. Hardlooplegende Bolt reed met de Porsche van het nieuwe team 23Red Racing, dat volgend jaar uitkomt in de Australische Supercars en Carrera Cup. De test was een idee van voormalig Australisch atletiekster John Steffensen, een goede vriend van Bolt en afgelopen seizoen actief in de Porsche GT3 Cup. Hij gaat volgend jaar racen voor 23Red Racing en was zo de verbindende schakel tussen de Jamaicaanse topsprinter en het raceteam.

Snelheid

“Usain heeft het geweldig goed gedaan voor een eerste keer in een Porsche 911 GT3”, zei Steffensen. “Hij heeft echt geweldig gepresteerd. In zo’n situatie valt er heel wat te leren maar hij maakte echt indruk met zijn snelheid. Aan het einde van de dag noteerde hij respectabele rondetijden.”

Reflexen

Voormalig Supercars-coureur McConville, die zijn Porsche voor de test beschikbaar stelde aan Bolt, was eveneens onder de indruk: “Usain wilde dolgraag in een raceauto rijden en we zijn blij dat we dit konden faciliteren. Hij heeft de gehele dag geen fout gemaakt en hij is niet van de baan gegaan. Hij heeft genoten. Ik nam hem eerst vijf ronden mee, daarna zat ik tweemaal vijf ronden naast hem. Daarna zat John nog vijf ronden naast hem en toen ging hij tien ronden zelf aan de slag. Hij reed competitieve tijden. Met een paar testdagen meer zou hij echt op snelheid zijn. Ik was verrast door zijn prestaties maar een atleet van zijn kaliber beschikt over ongelofelijke reflexen en uitstekende oog-hand coördinatie.”

bron: nl.motorsport.com
Advertenties
Logo-LUXURY-INS-horizontaal-wit
64-banner
Dia1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.