Zoek
Sluit dit zoekvak.

De nieuwe Porsche 718 GTS krijgt voortaan ook een viercilinder

Porsche introduceerde vannacht de Porsche 718 GTS, zowel de Boxster en de Cayman. De 2,5-liter boxermotor had kennelijk nog meer potentie en met een nieuw inlaattraject en een geoptimaliseerde turbo spuugt deze nu maar liefst 365 pk uit, 15 pk meer dan de S-modellen en 35 pk meer dan de vorige GTS. Het koppel stijgt daarmee naar 430 Nm. Accelereren gaat als een malle: in 4,1 seconden zit je al op 100 km/h en als je een lange adem hebt kun je de 290 km/h halen. Je kunt zoals altijd kiezen uit handbak of PDK. Sport Chrono, Torque Vectoring en Active Suspension Management is standaard op de snelste 718 tot nu toe.

Typisch GTS: zwarte accenten

De nieuwe 718 GTS modellen vallen op door een nieuwe Sport Design voorbumper en verschillende zwarte accenten. De zijn er typische GTS kenmerken als donker getinte koplampen en achterlichten, de zwarte onderzijde van de achterbumper en de centraal geplaatste zwarte uitlaatpijpen van het standaard sportuitlaatsysteem. In het zijaanzicht zijn de in satijnzwart uitgevoerde 20-inch lichtmetalen velgen en zwarte GTS logo’s aan de onderzijde van de deuren de blikvangers.

Interieur: alcantara en Porsche Track Precision App

Ook het interieur ademt zoals altijd GTS. Dat begint met de bovenin het dashboard geïntegreerde stopwatch van het Sport Chrono Pakket. Het centrale deel van de standaard sportstoelen Plus met GTS logo’s op de hoofdsteunen is net als bij de andere GTS modellen van Porsche met alcantara bekleed. De sportstoelen zijn tweevoudig elektrisch verstelbaar en bieden nog meer zijdelingse steun en comfort. Ook elders in het interieur speelt alcantara een hoofdrol. Zo zijn het stuur, de middenconsole en de armsteunen bekleed met dit materiaal. Sportieve rijders kunnen met de Porsche Track Precision App op hun smartphone rijgegevens registeren, weergeven en analyseren.

De nieuwe Porsche 718 Boxster GTS en 718 Cayman GTS zijn nu te bestellen de bij de Nederlandse Porsche Centra; de levering start in januari 2018. De consumentenadviesprijzen zijn als volgt.

Met PDK:

  • 718 Boxster GTS:  vanaf € 109.300
  • 718 Cayman GTS: vanaf € 107.300

Met handbak:

  • 718 Boxster GTS:  vanaf € 114.565
  • 718 Cayman GTS: vanaf € 112.565
Advertenties
Logo-LUXURY-INS-horizontaal-wit
64-banner
Dia1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.