Zoek
Sluit dit zoekvak.

WTF! Porsche tractor brengt 77.000 dollar op bij veiling

De Porsche 108 was een van de vier soorten tractoren die Porsche verkocht tussen 1956 to 1963. Ze werden gebouwd in de voormalige Zeppelin fabriek in Friedrichshafen-Manzell. Junior, Standard, Super en Master heetten ze en ze waren voorzien van 1 tot 4 cilinders. De 108 Junior was 14 pk sterk en was voorzien van een 822 cc metende eencilinder motor (tekst gaat verder onder foto).

Volgens Bonhams is de Junior de meest gewilde bij liefhebbers, maar iedereen die een beetje verstand heeft van de Porsche tractormarkt weet dat dit de Master is. Dat is namelijk de sterkste en meest zeldzame variant en de enige met een viercilinder motor. In totaal zijn er 125.000 gebouwd.

Optimistisch

De Junior wordt omschreven als het agriculturele neefje van de 356 en zou ook zeldzaam zijn, zeker in de Verenigde Staten. Dat mag zo zijn, maar in Nederland wordt iedere maand wel een Porsche tractor aangeboden. De prijs lijkt ons dan ook lichtelijk optimistisch, maar kennelijk waren in ieder geval twee mensen het erover eens dat 77.000 dollar op dit moment de marktwaarde is. En tevens dat het ook wel meevalt met het afkoelen van de klassieke Porsche-markt.

Advertenties
Logo-LUXURY-INS-horizontaal-wit
64-banner
Dia1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.