Dit is de nieuwste Singer: Project Amsterdam

Vorige week werd in Oegstgeest de nieuwste Singer restauratie gepresenteerd door de trotse Nederlandse eigenaar. De auto – die de naam Project Amsterdam meekreeg – kwam onder het doek vandaan bij de firma Twinspark in Oegstgeest, het Nederlandse steunpunt van de Amerikaanse firma. Het is de derde vierwielaangedreven Singer en de eerste in Nederland geleverde auto (tekst gaat verder onder de foto)

Waiver

Een dag later mochten enkele heren van de Pers de auto van dichtbij bekijken. Maar niet voordat ze een waiver hadden ondertekend dat we uitsluitend zouden schrijven over Singer als een restauratiebedrijf en niet als fabrikant. Want Singer maakt geen Singers, maar restaureert Porsches 911.

650.000 euro

Dat doen ze best goed. En dat is best apart voor een firma die een door jou zelf aangeleverde Porsche 964 restaureert voor bedragen variërend van een kleine vier ton tot zes ton plus. De Nederlandse Singer, voorzien van een door Ed Pink gebouwde 4.0 liter motor, kostte 650.000 dollar. Een tweede door een Nederlander bestelde auto ondergaat inmiddels zijn restauratie in Californië.

Advertenties
Logo-LUXURY-INS-horizontaal-wit
64-banner

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.