Porsche 911 RSR is uitverkocht!

Alle zes exemplaren van de middenmotor Porsche 911 RSRs die voor volgend jaar ter beschikking worden gesteld aan klanten zijn verkocht, zo meldde het hoofd van Porsche Motorsport, Dr. Frank-Steffen Walliser. De vraag naar de nieuwe GTE auto was volgens Walliser “ongelooflijk”.

De Duitse fabrikant zal volgend jaar voor het eerst met de 911 RSR (type 991) klantenteams ondersteunen. Tegelijkertijd zal Porsche als fabrieksteam deelnemen aan het FIA World Endurance Championship en het IMSA WeatherTech SportsCar Championship – onderdeel van de verhoogde focus van het bedrijf op de GT-racerij.

Azië

Walliser wist verder te vertellen dat de toegewezen auto’s voor 2018 zowel aan bestaande klanten als aan nieuwe teams zijn verkocht. Ieder exemplaar ging over de toonbank voor een bedrag van EUR 991.000, plus belastingen.

Proton Competition, dat plannen heeft om volgend jaar terug te keren naar de GTE-Am klasse van het WEC, heeft naar verluidt maar liefst vier van de zes auto’s gekocht, waarvan twee voor het WEC en twee voor gebruik in de European Le Mans Series.

Alhoewel Walliser de namen van de klanten niet wilde prijsgeven, gaf hij wel aan dat ten minste één auto is verkocht aan een Aziatische klant. Amerikaanse klanten hebben daarentegen waarschijnlijk misgegrepen bij de verdeling van de beschikbare RSRs.

Geschiedenis

Voor 2019 kunnen extra auto’s ter beschikking komen, al is dit mede afhankelijk van de vraag van klanten en de aanpassing van de GTE-reglementen, die voor dat jaar is voorzien.

Porsche heeft een lange geschiedenis van samenwerking met klantenteams. Niet alleen met GT-auto’s, maar ook met prototypes als de befaamde RS Spyder.

(Bron: Sportscar365)

Advertenties
Logo-LUXURY-INS-horizontaal-wit
64-banner

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.