Deze outlaw Porsche 356 steelt je hart in Lissabon [fotogalerij]

Tiago Freixo komt uit een familie van autoliefhebbers en restaurateurs. In de hoek van zijn werkplaats stond een Porsche 356 waar flink wat aan moest gebeuren. Toen een klant van Freixo op zoek was naar een uniek project en naar de 356 informeerde, was Freixo in eerste instantie wat terughoudend. De klant was echter niet geïnteresseerd in hoeveel werk de auto zou kosten, maar wanneer deze klaar zou kunnen zijn.

Hoeveel tijd (en geld) dit project uiteindelijk heeft gekost wordt nergens vermeld, maar het resultaat is oogverblindend. Een outlaw Porsche 356 die puur en alleen bedoeld is om lekker mee te kunnen rijden.

Voor de liefhebbers een korte indruk van wat er is gebeurd. De bumpers zijn verwijderd en de bevestigingsgaten weggewerkt. De auto heeft schijfremmen voor en Koni’s rondom om de auto te verlagen. De motor is herbouwd en opgeboord naar 1.750 cc. De carburateurs zijn vervanger door Webers en het elektrische circuit is geconverteerd naar 12v. Een sport-uitlaat en kunststof zijramen maken het geheel af, evenals een centrale tankdop in de voorste klep. Het resultaat? iets om je vingers bij af te likken…

(Bron: Petrolicious, foto’s: Pedro Ramos Santos)

Advertenties
Logo-LUXURY-INS-horizontaal-wit
64-banner

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.