Piet Boon en Pon doen eerbetoon aan politie-Porsche

Ontwerper Piet Boon en de Nederlandse Porsche-importeur slaan de handen ineen om een bijzonder eigenzinnige hommage te maken aan de oude politie-Porsches van weleer.

Tekst gaat verder onder foto.

Porsche 911 Alex Politie Piet Boon

Targa 4S

En dan kan het onderwerp van affectie alleen maar een 911 Targa zijn, natuurlijk. Maar niet in de karakteristieke wit-oranje kleurstelling. Nee, de Targa 4S Exclusive Alex Edition – zoals ‘ie voluit heet – heeft de nieuwe kleur Alex Grijs. De oorspronkelijke signaaloranje markeringen zijn uitgevoerd in zwart. Wel komt die oranje kleur terug in de dorpelmarkering en de ventilatieroosters. Standaard komt de auto afgeladen met opties als verwarmde stoelen en stuur, led-koplampen en het GT-sportstuurwiel. Speciaal zijn de ‘Alex’-stofhoes die je bij de auto krijgt. Ook geeft Pon je een bronzen kunstwerk van de helm die de Porsche-dienders droegen.

Alex

De naam van de auto is inderdaad een hele mond vol, maar de naam ‘Alex’ slaat op het call sign van de politie-Porsches. De 911’s hadden namelijk de Alexkazerne in Driebergen als standplaats. ‘Alex’ werd daardoor een koosnaam, maar ook de onafhankelijke nummering van de Porsches. Zo is er een Alex 12.46 en was er ooit een Alex 12.66, al liep het daar recentelijk minder goed mee af.

Prijzen beginnen bij €248.966,-. Je ka kiezen voor een PDK-bak of voor een handbak. Exclusiviteit is gegarandeerd, want er worden maar 25 exemplaren gemaakt.

Porsche 911 Alex Politie Piet Boon

Advertenties
Logo-LUXURY-INS-horizontaal-wit
64-banner

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.