Hij is dus wel te koop, de Porsche 911 R in Parijs

Het curieuze verhaal rond de Porsche 911 R die in Parijs te koop stond, maar ook weer niet, is duidelijk nu. Hij is te koop, veilinghuis RM Sotheby’s gaat de auto namelijk veilen in Parijs.

Chassis 967

De auto werd in opdracht door Porsche Exclusive gebouwd, als ode aan Steve McQueen. Hij kreeg de Paint to Sample kleur Slate Grey, in navolging van de Porsches van Steve McQueen die in dezelfde kleur getooid waren, en daarnaast nog diverse andere details die aan de acteur doen herinneren. En niet alleen de kleur is daarbij opvallend, ook over het chassisnummer voor deze Porsche is nagedacht. De eigenaar reserveerde namelijk nummer 967, met daarbij in het achterhoofd de originele 911 R, die in 1967 verscheen.

Paint to Sample

Niet getreurd trouwens voor hen, die een 911 R zoeken in een unieke kleur. De Slate Grey ode aan Steve McQueen is niet de enige Paint to Sample 911 R. Een blik op de Instagram accounts club911r en ptsrs laat zien dat er al een aantal exemplaren in een unieke kleur zijn afgeleverd. Wie betaalt bepaalt en voor dat extra geld brengt Porsche Exclusive graag een andere lik verf aan, in plaats van het standaard wit of GT zilver.

https://www.instagram.com/p/BN9hMaalLcW/?taken-by=club911r

https://www.instagram.com/p/BLwyg6yFr6T/?taken-by=club911r

Een van mijn favoriete kleuren op de 911 R is toch wel British Racing Green,

Goed doel

Enfin, genoeg gezwijmeld nu, terug naar Parijs. Een deel van de opbrengst van de Porsche 911 R die in Parijs onder de hamer gaat, gaat naar een goed doel, dat wil zeggen, 25 procent van de hamerprijs met een minimum van 25 duizend euro. Of dit de prijs, naar voor de 991 911 R, exorbitante hoogten zal doen stijgen is afwachten. Deze maand veilde RM Sotheby’s nog een Ferrari LaFerrari op een goede doelen veiling in Florida, en de auto, afkomstig uit de verzameling van Ferrari zelf, bracht toen 7 miljoen dollar op. Fors meer dan de nieuwprijs van 1,5 miljoen dollar, maar ook nog altijd meer dan de huidige marktprijs, die rond de 4 miljoen ligt. Zelf denk ik dat de prijs voor deze door Porsche Exclusive aangeklede 911 R rond de 550 duizend euro uit gaat komen.

De Porsche gaat 8 februari tijdens de Rétromobil week in Parijs onder de hamer. Een estimate is door het veilinghuis nog niet opgegeven. Je hebt dus nog even de tijd om het spaarvarken al dan niet stuk te slaan in Parijs. Rest mij nog, om namens 64, eenieder fijne kerstdagen toe te wensen.

 

Foto’s: RM Sotheby’s

Advertenties
Logo-LUXURY-INS-horizontaal-wit
64-banner

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.