Columns

Ken je die mop van die journalist die een Porsche 911 R kocht? [column]

Reacties (0)
 1. Avatar Hans den Biggelaar schreef:

  Porsche Centrum Rotterdam levert er volgende week twee af. De klanten zijn groot afnemers bij Porsche en gaan gewoon voor of je er nu op tijd bij was of niet. Om in de VS voor een GT4 of GT3 RS in aanmerking te komen stellen sommige dealers absurde eisen, je moet al tenminste een 918 Spyder in je garage hebben staan….

 2. Avatar Jasper schreef:

  Kijk, de hoofdredacteur laat even weten hoe onafhankelijk zijn magazine is!

  Persoonlijk benader ik officiele Porsche Centra in de veronderstelling dat ik dezelfde zakelijke integriteit kan verwachten als op de gemiddelde meubelboulevard. Een goede instelling lees ik hier.

 3. Avatar Marcel schreef:

  Ik vind het een beetje een zeur verhaal. Je koopt met geluk een vroege ’64 en verkoopt die voor veel geld. Dat is mooi mazzel als autoliefhebber. Kan je een keer hebben.
  Daarvan koop je twee (!) 930 projecten. Die 930-ers zul je vermoedelijk lekker gaan opknappen en weer met een mooie marge van de hand doen (gezien dat die dingen ook stevig stijgen) en in twee kan je niet tegelijk rijden.
  Vervolgens wil je ook een R, leuk om mee te rijden, maar goh in je achterhoofd dat verhaal van die Rus die je ’64 koopt. Als er weer zo’n type voorbij komt gaat die ook in de verkoop met geweldige premium. Kortom je doet net zo hard mee aan het speculeren op prijsstijgingen op gewilde modellen als de hele rijke jongens die zich een exclusief wagenpark kunnen veroorloven en ze diep in verwarmde kelder weg stoppen. Hooguit rij je er een paar km meer mee, maar inmiddels ben je dus ook al aardig opgeschoven van pure liefhebber naar speculant. Loten zou beter zijn, en wil je er vanaf, gaan ze tegen aankoopprijs terug naar de fabriek als dat binnen 5 jaar is en minder dan 50.000km.

 4. Avatar Erik Kouwenhoven schreef:

  Hallo Marcel, ik heb geluk gehad met een Porsche, een ander met een bedrijf dat plotseling goed ging lopen. Als je dat een zeurverhaal wilt noemen of mij dat geluk misgunt: prima. Ik heb nooit gezegd dat ik een eventuele 911 R zou gaan afraggen op het circuit en zou het inderdaad prettig vinden als zo’n auto na een paar jaar hetzelfde of meer oplevert dan de aanschafwaarde. Maar het punt dat ik wil maken gaat over de verdeling van die auto’s, Porsche moet oppassen dat ze deze vaak veeleisende, kapitaalkrachtige doelgroep niet tegen zich in het harnas jaagt en dat lijkt nu wel te gebeuren. Jouw voorgestelde regeling is inderdaad ook een mooie oplossing. Hopelijk wordt er naar geluisterd door de hoge heren in Stuttgart.

 5. Avatar Marcel schreef:

  Beste Erik

  Dat 1e deel dat je geluk hebt gehad, gun ik je van harte. Ik heb zelf op papier (ik heb niet verkocht), dat geluk ook door de aanschaf in 2010 (toen de gekte er nog niet was).Het gaat mij om wat je schrijft wat je er vervolgens meedoet, met die opbrengst. Je wilt dat gelukje graag herhalen, dat mag natuurlijk, maar dat willen er zo velen en als dat dan niet lukt, vind ik dat je daar niet te veel een punt van moet maken en je eigen ‘mislukte’ aankoop-proces hoeft te etaleren.
  Dat je meer generiek iets vindt van de verkoop-policy van Porsche vind ik prima en deel met je dat ze op moeten passen dat ze niet dezelfde arrogantie als Ferrari gaan krijgen.

 6. Avatar Erik Kouwenhoven schreef:

  Goedemorgen Marcel, zo gaat dat met columns. Die zijn bijna altijd persoonlijk, in tegenstelling tot onze nieuwsberichten. En ik had echt graag een 911R willen hebben om de auto die het is. Net als een Carrera GT, maar dat gaat ook al niet lukken. Vandaag ga ik trouwens weer lekker rijden in een van mijn ‘investeringen’. Want dat is altijd de basis gebleven: rijden met en genieten van ons favoriete merk.

 7. Avatar Ger schreef:

  Zo is het ook gegaan met de sportclassic

 8. Avatar Ted Sluymer schreef:

  Het gesjoemel speelt zich steeds op dealerniveau af. Daarom verbaast het mij niet. Ik vrees dat zelfs een loting wordt gemanipuleerd. Het fenomeen is inherent aan de populariteit. Over de column: wellicht wat lang anno 2016, maar zeker een mooi beschouwend verhaal.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (*)

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.