Moderne knipoog naar Kremer Porsche 935 K3

Kremer Racing is een Duits raceteam afkomstig uit Keulen. Het team is opgericht door Erwin en Manfred Kremer. Het team racet al sinds jaar en dag met Porsches en mocht zich eind jaren zeventig, begin jaren tachtig zelfs verheugen op officiële fabrieksondersteuning. Naast haar eigen raceactiviteiten prepareert en verkoopt Kremer ook Porsches aan andere teams.

935 K3

Alhoewel Kremer begon ooit met het prepareren van de Porsche 911, 914-6 GT en 934, maakte zij pas echt naam voor zichzelf met de 935. De Porsche 935 was ook het eerste model waarbij Kremer de aanduiding “K” gebruikte, gevolgd door een nummer dat verwees naar de bouwvolgorde. De K1 verscheen in 1976, terwijl de K4 in 1981 werd geïntroduceerd. Aan deze laatstgenoemde racewagen hing destijds een prijskaartje van 400.000 DM.

In 1979 schreef Kremer Racing de 24 Uren van Le Mans op haar naam met een zelf geprepareerde Kremer Porsche 935 K3. Een unieke en bewonderenswaardige overwinning, want er verschenen in dat jaar maar liefst 21 Porsche-teams aan de start van ‘s werelds meest befaamde endurance-race, waaronder drie fabrieksteams. De 935 K3 was gebaseerd op de Porsche 930 Turbo, maar had een motor die was opgeboord tot 3,2 liter, twee turbo’s en een intercooler. Het totale vermogen bedroeg 850 pk.

Inspriratiebron

Het is deze Kremer Porsche 935 K3 – vooral bekend in de sponsorkleuren van Jägermeister (oranje) en Vailant (blauwgroen) – die ongetwijfeld de inspiratiebron is geweest van de Kremer Porsche 997 K3. De Keulse racestal heeft op basis van een Porsche 997 GT3 Cup een raceversie opgebouwd, waarmee zij wil deelnemen in Groep H van het VLN-kampioenschap op de Nürburgring-Nordschleife.

Laten we hopen dat Kremer Racing daarin slaagt, want zeg nu zelf, wie wil deze retro-klassieker met slant nose en whale tail nu niet op het circuit zien?

Kremer Porsche 1

(Foto’s: Porsche Motorsport)

Advertenties
Logo-LUXURY-INS-horizontaal-wit
64-banner

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.