The Fifth Gear voelt Porsche 997.2 Carrera S aan de tand

Met alweer de facelift van de zevende generatie Porsche 911 in het vooruitzicht kijken we af en toe graag terug naar alle voorgaande generaties. Van alle watergekoelde generaties gaat mijn voorkeur stiekem een beetje uit naar de 997, zodoende dat deze terugblik van The Fifth Gear mijn aandacht trok. Ook die generatie kreeg na verloop van tijd een facelift en een flink aantal technische ingrepen.

De gefacelifte 997 kwam in 2009 op de markt en had naast wat optische wijzigingen een flinke lijst met onderhuidse aanpassingen. Wat te denken van directe brandstofinspuiting? Verbeterde ophanging? Verreweg het meest verrassend was de introductie van PDK, de transmissie die de Tiptronic S moest doen vergeten.

Rot in’t vak Tiff Needell onderwerpt de facelift van de zesde generatie Porsche 911 aan een uitgebreide test. De acceleratie, topsnelheid en het verbruik, alles komt aan bod. Tja, ik kan het niet laten even op te merken dat deze 997.2 zelfs na intensief gebruik nog beter scoort dan de fabrieksopgave. Zo kan het dus ook, Volkswagen!

Advertenties
Logo-LUXURY-INS-horizontaal-wit
64-banner

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.