Search
Close this search box.

Magnus Walker Porsche 1966 te koop in NL

Bij Witmer en Odijk staat/stond deze Magnus Walker Porsche 911 te koop uit 1966. Walker is inmiddels een heuse Cult-figuur in de Porsche scène. Hij verkocht jaren achtereen met veel succes hardrock-kleding op Venice Beach en daarmee kon hij zijn kostbare Porsche-hobby bekostigen. Vanuit zijn gerestaureerde pakhuis in downtown Los Angeles, waar hij ook woont, bestiert hij zijn imperium. Het pakhuis dient tevens als stalling én showroom van zijn uitgebreide collectie klassieke Porsches.

Webasto

Magnus is geen originaliteits-freak, hij heeft het lef om een 911 vooral naar zíjn zin te maken. Bij voorkeur ook beter en sneller rijdend dan het origineel, wel met respect voor het Porsche erfgoed overigens. Deze 911 is uit 1966 uit de zgn. 0 serie. Uitgevoerd in de stijl van de zgn. R-gruppe – een Porsche klassiekerclub uit Californië die een bepaalde stijl en uitvoering prefereert.Hoewel Magnus oorspronkelijk een Engelsman is rijden er voor zover bekend slechts acht van zijn creaties rond in Europa. Dit exemplaar is voorzien van periodieke kuipstoelen met fraaie Pepita stof in het midden. Er is een rolkooi,vierpunts-gordels en een Momo sportstuur aanwezig. Bijzonder is de originele Webasto kachel die voorin is geplaatst. Niet aanzetten trouwens, want de kans dat je auto affakkelt is riant bij deze kachels.

Plexiglas

De carrosserie is in de originele kleur gelakt. Volgens Hans Odijk is  het chroomwerk in zeer mooie conditie, de koplampringen zijn vernieuwd. Bijna alle rubbers zijn nieuw. De carrosserie heeft mooie passingen en is schadevrij. De achterruitjes zijn vervangen voor de lichtgewicht plexiglas exemplaren. De vloerbekleding is vernieuwd met origineel materiaal en de kuipstoelen werden nieuw gekocht. Het voor de eerste serie 911’s zo kenmerkende hout op het dashboard is in mooie en gelakte conditie. Het dashboard is bovenop niet gescheurd. De hemelbekleding is vernieuwd. Het interieur heeft geen noemenswaardige gebruikssporen.

130 pk

In de schone motorruimte zien we een grotendeels gereviseerde motor. De brandstofpomp werd aangepast en vernieuwd, er werd een elektrische ontsteking gemonteerd. Het motorvermogen is wel heel erg beperkt voor een auto van Magnus. Slechts 130pk gooit de motor er tegenaan. De oorspronkelijk in 1966 in Californië geleverde 911 Coupé werd in 2008 aangekocht door Magnus Walker en in 2009 en 2010 door hem opgebouwd. Alle rekeningen, het kenteken en het geboortecertificaat van Porsche staan op naam van Magnus Walker. Getuige de vele rekeningen is nagenoeg alles aan de auto nieuw. Rubbers, ophanging, slangen, motortechniek, bedrading, interieur, etc. etc. werden vernieuwd.

Hans Odijk werd naar eigen zeggen helemaal gek gebeld voor de auto, maar wil de auto desgevraagd voorlopig toch even in de eigen voorraad houden. Wellicht dat een enorm hoog bod hem alsnog over de streep kan trekken…

Advertenties
Logo-LUXURY-INS-horizontaal-wit
64-banner
Dia1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.