Meekijken met de productie van de Porsche 991

In bijgaand filmpje zie je een dwarsdoorsnede van het productieproces van de Porsche 991. De Porsche 991 is de interne nummering die Porsche gebruikt voor de zevende generatie Porsche 911 die werd onthuld op de Frankfurt Motor Show op 15 september 2011 als vervanging voor de Porsche 997. Het was, zoals gebruikelijk bij Porsche, een evolutionaire stap. De huidige direct ingespoten 3.8 liter Boxermotor van de 997 S werd gehandhaafd in de 991 S met een verhoging van het vermogen tot 400 pk. Voor de ‘gewone’ Carrera werd een nieuwe motor ontwikkeld een 3.4 liter die 350 pk levert. De auto heeft een start/stop systeem en een elektro-mechanische stuurbekrachtiging.

991 GT3

Vergeleken met de oude 997 werd de wielbasis verlengd met 100 mm, de totale lengte van de auto nam toe met 70 mm. Door het gebruik van zeer sterk staal, aluminium en composiet materiaal is het totale gewicht afgenomen met 45 kg. Zoals gebruikelijk lanceerde Porsche eerst de Carrera en Carrera S, later volgende de cabrio versie van beide auto’s. Hierna volgde de vierwielaangedreven 4S. De turbo en de turbo S werden aan het eind van de zomer van 2013 gepresenteerd. Ook deze versies zijn leverbaar als cabrio. De 991 GT3 werd onthuld waarbij opmerkelijk is dat deze voor het eerst alleen met PDK (automaat) leverbaar is. De GT3 is niet leverbaar als cabrio.

991 Targa

Binnenkort wordt er voor het eerst gereden met de 991 Targa. Porsche gaat bij de 991 Targa terug naar het oude concept met een wegklapbaar Targa-dak boven de voorstoelen, zoals dat ook bij de eerste drie generaties 911 gebruikelijk was. In deze film krijgen we een goede indruk van de bouw van de 991 – een model dat gepolijst is en zo gemakkelijk rijdt dat iedereen er zich in thuis voelt. En dat ondanks het feit dat er nauwelijks concessies werden gedaan ten aanzien van sportiviteit en ruigheid. Hooguit de besturing is wat minder direct en doordat het onderstel minder gevoelig is voor sporing, voelt de auto minder nerveus aan.

Advertenties
Logo-LUXURY-INS-horizontaal-wit
64-banner

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.