De aflevering van Wheeler Dealers waarover ik vorige week schreef, laat zien dat het rijden van een Porsche, in dit geval een Boxster, niet automatisch een financiële ondergang hoeft te betekenen, mits de handen uit de mouwen worden gestoken. Een Porsche blijft echter een technisch hoogstandje, wat als gevolg heeft dat de auto ingewikkelder in elkaar zit dan een doorsnee boodschappen wagentje. De motor huist bijvoorbeeld achter de bestuurder. Goed voor de gewichtsverdeling, maar het maakt het de doe-het-zelver lastig om dingen als de bougies of de multiriem te vervangen.

Serviceluik

Om de dromers die zichzelf al hebben betrapt op het zoeken naar een leuk Boxster-project een hart onder de riem te steken, is hier een video waarin een monteur van de Amerikaanse Porsche dealer in Freemont stap voor stap laat zien hoe een Boxster van de 981-generatie onderhouden wordt. Toegang tot de multiriem wordt net als bij de voorgaande 986- en 987-generaties verschaft via een luik achter de stoelen. Je moet je even een weg naar het hart van de auto sleutelen, maar met een doppenset en de juiste ring- en steeksleutels ben je er zo.

Iets minder toegankelijk is het luchtfilter. Diep weggestopt achter het motormanagement in het diepste van de auto heeft men een plaatsje gevonden voor het filter. Hier wreekt de middenmotor-architectuur van de Boxster zich, het wordt de monteur niet makkelijk gemaakt, maar dat hoeft de sleutelaar niet af te schrikken, toch?

(Bron: YouTube)

Advertenties
Logo-LUXURY-INS-horizontaal-wit
64-banner
Dia1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.