De 993 was het vierde avontuur van Porsche en daarmee ook het sluitstuk van een era in de geschiedenis van de automobiel. Na meer dan 40 jaar, liep in mei 1998 de laatste luchtgekoelde Porsche van de band. Technologisch was de 993 een goede doorontwikkeling van de vernieuwing die Porsche had doorgevoerd bij de 964. De constructie van de motor was dusdanig verbeterd, dat de onderhoudsinterval beduidend vergroot kon worden, waardoor de kosten van het onderhoud aanzienlijk verlaagd werden. Het onderstel was een geheel nieuw ontwikkeld en door dit zogenaamde sky-hook onderstel behoorde de staartlastigheid van de 911 nu ook echt tot het verleden.

Tijdloos design

Door vele experts wordt de 993 aangeduid als de best doorontwikkelde en betrouwbaarste Porsche. Maar niet alleen technisch maar zeker ook door het elegante tijdloze design wordt de 993 door vele Porscheliefhebbers en experts gezien als de beste en mooiste 911 aller tijden. Met zijn brede achterkant en mooi geïntegreerde bumpers straalt deze Porsche kracht en tegelijkertijd harmonie uit. Onder verzamelaars mag de 993 zich verheugen in massale belangstelling. De vraag naar goed onderhouden Porsches van het type 993 met transparante onderhoudshistorie is nu al vele malen groter dan het aanbod. Vooral de types aan de bovenkant van de markt stijgen al snel in waarde.

Porsche 993

Experts verwachten dat de echte prijsstijgingen, voor het geringe aantal top-onderhouden 993 modellen met weinig kilometers, nog maar net in de kinderschoenen staan. En wanneer je bang bent dat je op termijn zult vallen voor de charmes van deze laatste luchtgekoelde Porsche 911, bekijk dan vooral bijgevoegde video maar niet…

 

 

Advertenties
Logo-LUXURY-INS-horizontaal-wit
64-banner
Dia1

3 reacties

  1. Schitterend filmpje. Heel erg jaren 90. Als we naar ons hart moeten luisteren waarom horen we dan in dit filmpje vooral die ‘dolfijnen goes tribal sound’ van Deep Forest. En pas aan het einde (te kort) dat wat we echt willen horen het geluid van een zes-cilinder boxermotor? Maar goed nu wil ik er één.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.