Search
Close this search box.

Winter is coming, deel 1: Tips voor je Porsche op winterstalling

Wie wel eens een aflevering van Game of Thrones heeft meegepikt herkent de headline misschien. Zo niet, dan mag je toch gewoon verder lezen. De winter komt er namelijk echt weer aan, en dat brengt allerlei ongemakken met zich mee, zoals sneeuw, ijzel en de grootste vijand van de gemiddelde Porsche-rijder: pekel.

Handige tips

Tijd om je Porsche winterklaar te maken, of het nou je 911 is of één van de andere briljantjes uit Zuffenhausen. Voor de één betekent dat het gereed maken van je Porsche voor de winterstalling, of het wapenen van de Porsche tegen alle eerder genoemde vijanden. Vandaag helpen we je graag op weg wanneer je voor de winterstalling gaat.

 1. Prik een datum wanneer je gaat stallen. Zo voorkom je dat je door winterweer wordt verrast.
 2. Zet je Porsche niet vies weg. Maar dat hoeven we je vast niet meer vertellen…
 3. Om te voorkomen dat je vocht in je tank krijgt, kun je het beste je Porsche afgetankt wegzetten. Een additief voor je brandstof om ‘veroudering’ te voorkomen kan verstandig zijn, mits je daar geen principiële bezwaren tegen hebt.
 4. Voorkom dat je vlakke plekken op je banden krijgt. Bij voorkeur zet je de auto met maximale bandendruk weg. Een alternatief zijn zogenaamde voorgevormde cradles, dan hoef je niet bang zijn dat je je banden te hard moet oppompen.
 5. Vergeet de antivries niet. Zorg dat er voldoende inzit en dat het ‘vers’ is
 6. Voorkom dat het reservoir van je ruitenwisservloeistof in tweeën scheurt. Die kans is aanwezig wanneer je hebt bespaard op vloeistof. Goedkope zooi in combinatie met lage temperaturen zijn funest. Wat extra uitgeven zorgt in ieder geval dat je daarover geen zorgen meer hebt.
 7. Voorkom dat je accu leegloopt. Koppel hem helemaal af, of zet hem aan een degelijke lader. Dat laatste heeft zeker in het geval van jongere generaties de voorkeur. Mocht je hem afkoppelen, vergeet dan niet dat je waarschijnlijk je radiocode nodig gaat hebben wanneer je weer aankoppelt.
 8. Niet je parkeerrem activeren. Bij voorkeur zet je de auto in de versnelling of vrij. In het laatste geval kun je altijd speciale blokjes kopen om te voorkomen dat de auto van zijn plek rolt.
 9. Het klinkt een beetje als azijnpisserij, maar het kan geen kwaad een stukje karton tussen de ruitenwissers en het raam te steken. Dat is een behoud van je wisserrubbers.
 10. Voorkom vocht binnenin de auto. Wat vochtvreters door de auto heen voorkomt dat de auto muffig wordt of het interieur wordt aangetast. Wel even regelmatig controleren of de opvangbakjes niet volstaan.
 11. Inkoppertje misschien, maar trek een hoes over je auto. Dat voorkomt krasjes en onnodig vuil op de auto tijdens de stalling.
 12. Mocht je je geld liever nuttig besteden, dan is het geen slecht idee om je auto te schorsen en dit ook even aan de verzekering door te geven.
 13. We zijn geen fan van knaagdieren, en je Porsche ook niet. Dek de uitlaten en ventilatie-ingangen zo mogelijk af. We hoeven je waarschijnlijk niet te vertellen wat voor schade je daarmee kunt voorkomen.
 14. Onze laatste tip is even leuk als flauw: don’t lose your skills. Simulators, video games, het maakt niet uit, zorg dat je je stuurmanskunsten niet laat verstoffen. Want voor je het weet is het weer voorjaar…
Advertenties
Logo-LUXURY-INS-horizontaal-wit
64-banner
Dia1

Eén reactie

 1. Beste Geert,
  Dank voor je handige tips.
  Hoe koppel je de accu af met een SCM klasse 3 alarm? Het alarm gaat namelijk automatisch af bij afkoppeling van de accu.
  Graag hoor ik van je of hier een truc voor is.
  Groet,
  David

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.