Vroege Magnus Walker Porsche 911 te koop in Frankrijk

Een ‘Magnus Walker Porsche 911’ heeft tegenwoordig een bijzondere status, zo bleek onlangs toen een auto van hem werd verkocht via eBay voor 275.000 dollar. De auto was mooi gemaakt en overduidelijk voorzien van de Magnus Walker signatuur, maar in de basis blijft het natuurlijk een 911 T die hij zelf waarschijnlijk ooit heeft gekocht voor 15.000 dollar. Dat betekent dat Magnus een soort rijdende kunstwerken maakt, want anders is deze hoge prijs natuurlijk nooit te rechtvaardigen.

IROC inspired

Met die kennis in het achterhoofd is onderstaande ‘vroege Magnus’ voor 22.000 euro natuurlijk een koopje. In deze auto deed Magnus nog niet aan louvres en ronde achterlichtjes, maar wel is duidelijk dat hij er iets bijzonders van heeft gemaakt. De auto vormt een mix tussen een 934 met zijn opzet-wielkasten, een RSR (voorbumper) en de uitstraling en bestickering van een IROC racer. De 2,7 motor is overleden, zo schrijft de huidige verkoper. Maar dat is een probleem van slechts één cilinder, zo vertelt hij desgevraagd.

Sexy fotoshoot

De eigenaar van deze auto woont in Toulouse en weet niet dat Magnus Walker de vorige eigenaar was. Wij wisten dat ook niet, maar we werden erop gewezen door de Nederlander Joost Hermes, een goede vriend van Magnus. Hij wist zelfs te melden dat op de achterruit nog een sticker zit van Serious Clothing Company, de naam van het voormalige kledingmerk waarmee Magnus in het verleden zijn geld verdiende en van onder meer Willow Springs, een van de circuits waarmee Magnus heeft gereden met deze auto. Een saillant detail is dat de auto ooit gefigureerd heeft in een pikante fotoshoot, die aan de achtergrond te zien heeft plaatsgevonden in het oude pakhuis van Magnus Walker in Los Angeles.

Bring a Trailer

Ik vroeg Magnus wat hij nog wist van zijn auto en hij antwoordde dat hij de auto in 2006 kocht en vervolgens voor meer dan 10.000 dollar investeerde in vormgeving en onderstel. Helaas moest hij ‘m twee jaar later noodgedwongen met verlies verkopen. Maar het was een ‘great car’ die fantastisch op de weg lag, aldus Magnus. Verdere naspeuringen onthulden een vermelding op de prachtige website ‘Bring a Trailer’, waarop de auto te koop werd aangeboden voor 15.500 dollar in 2008. Ook toen werd er niet bij vermeld dat het ging om een ‘Magnus Walker 911’, om de simpele reden dat hij toen nog niet de bekendheid genoot als autobouwer die hij nu heeft. Desondanks was het ook destijds een koopje, want degene die de auto kocht van Magnus, zette ‘m vervolgens op eBay en ving er drie dagen later al 24.100 dollar voor.

Advertentie Frankrijk:

https://www.leboncoin.fr/voitures/440933652.htm?ca=12_s

Advertentie Bring a Trailer

https://bringatrailer.com/2008/08/18/bargain-hot-rod-1974-porsche-911-rsr-clone/

Advertenties
Logo-LUXURY-INS-horizontaal-wit
64-banner

4 reacties

  1. Die foto’s zijn, zoals we dat noemen NSFW, oftewel, Not Suitable For Work. Maar ze hebben wel overeenkomsten met deze auto: grote bumpers en veel plastic…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.