Search
Close this search box.

En nog meer 911 nieuws; de 992 Targa is onderweg

En wat een nieuws. Na de Coupé en de Cabriolet is het nu de beurt aan de Targa. In de vorm van de vierwielaangedreven 911 Targa 4 en de 911 Targa 4S. Ook het nieuwe model heeft de bekende brede rolbeugel en het te openen dakpaneel boven de voorstoelen. Eigenlijk net als de oorspronkelijke Targa in 1965. Alleen gaat het tegenwoordig om een innovatief volledig automatisch daksysteem dat het dak in 19 sec. opent of sluit, in plaats van een uitneembaar paneel.

De 3,0-liter zescilinder boxermotor met dubbele turbo’s in de nieuwe 911 Targa 4 heeft een vermogen van 283 kW/385 pk bij 6.500 tpm, Het maximumkoppel bedraagt 450 Nm tussen 1.950-5.000 tpm. In combinatie met het optionele Sport Chrono Pakket sprint de 911 Targa 4 in slechts 4,2 seconden van 0 naar 100 km/u en de topsnelheid is 289 km/u. Dankzij onder andere grotere turbo’s levert de zescilinder boxer in de 911 Targa 4S 331 kW/450 pk. Het maximale koppel is 530 Newtonmeter tussen 2.300-5.000 tpm. Met het optionele Sport Chrono Pakket doet de Targa 4S de 0 tot 100 sprint in slechts 3,6 seconden. De topsnelheid overschrijdt net de magische 300 km/u grens, 304 km/u.

PDK en PTM standaard

Beide Targa-uitvoeringen zijn standaard uitgerust met de 8-traps PDK-automaat met dubbele koppeling en de intelligente Porsche Traction Management (PTM) vierwielaandrijving. Maar ook de onlangs in de 911 geïntroduceerde handgeschakelde 7-versnellingsbak is leverbaar in de Targa 4S. Voor het eerst is de 911 Targa ook leverbaar met Porsche InnoDrive inclusief adaptieve cruise control. Dankzij de verbeterde Smartlift-functie is de bodemspeling nu op basis van locatiebepaling programmeerbaar, zodat het dagelijkse gebruiksgemak wordt vergroot. In juni breidt Porsche het aanbod aan traditionele stijlelementen, tijdloos design en geavanceerde technologie verder uit met een speciale uitvoering van de 911 Targa die dan zijn debuut beleeft. 

Meer grip dankzij geoptimaliseerde vierwielaandrijving

De verbeterde prestaties van de nieuwe Targa-modellen zijn ook te danken aan een doorontwikkelde aandrijving op de vooras. De koppeling en het differentieel zijn vloeistofgekoeld en de koppelingsplaten zijn versterkt zodat die grotere krachten aan kunnen. Extra koppel voor de bediening ervan, verbetert de verstellingsnauwkeurigheid en de werking van de aandrijving op de vooras. Door deze aanpassingen biedt de voorasconstructie van het PTM (Porsche Traction Management) nog meer grip onder uiteenlopende condities.

Doorontwikkeld chassis voor nog meer comfort en veiligheid

De elektronisch aangestuurde variabele dempers van het PASM (Porsche Active Suspension Management) zijn onderdeel van de standaarduitrusting van de nieuwe 911 Targa modellen. Het systeem past de dempingkarakteristiek op het gebied van comfort en handling automatisch aan elke rijsituatie aan en heeft twee handmatig instelbare standen: Normal en Sport. Porsche Torque Vectoring Plus (PTV Plus) – inclusief een elektronisch sperdifferentieel achter met volledig variabele koppelverdeling – is standaard op de Targa 4S en als optie leverbaar voor de Targa 4. Ook het inmiddels van de 992 bekende Porsche WET-modus is standaard op de Targa-uitvoeringen.

Targa-design anno 2020

Het exterieur van de 911 Targa wordt gekenmerkt door de designelementen van de 992-modelgeneratie. Ten opzichte van zijn voorgangers zijn de wielkasten vóór nadrukkelijker aangezet en tussen de led-koplampen loopt de voorklep iets terug, als verwijzing naar het design van de eerste 911-generaties. De achterzijde wordt gedomineerd door de bredere, variabel uitschuifbare achterspoiler en de geïntegreerde lichtstrip. Met uitzondering van de voor- en achterzijde is de volledige carrosserie opgetrokken uit aluminium.

Pionier sinds 1965

In 1965 verraste Porsche vriend en vijand met een geheel nieuw type auto; de 911 Targa 2.0 Met zijn uitneembare dakpaneel werd de Targa – die oorspronkelijk als ‘veiligheidscabriolet met rolbeugel’ te boek stond – al snel als een op zichzelf staand concept en groeide zij uit tot een stijlicoon. Tot op de dag van vandaag heeft Porsche vastgehouden aan de twee werelden die in de 911 Targa worden verenigd: de voordelen van het open rijden in een cabriolet; en het dagelijkse comfort en de veiligheid van een coupé.

Prijzen en beschikbaarheid

De nieuwe 911 Targa modellen staan vanaf augustus 2020 bij je Porsche Centrum. De consumentenadviesprijzen beginnen bij € 168.200 voor de 911 Targa 4. De 911 Targa 4S met handgeschakelde 7-versnellingsbak begint bij € 182.700 en de 911 Targa 4S met PDK heeft een consumentenadviesprijs van € 186.000.

Advertenties
Logo-LUXURY-INS-horizontaal-wit
64-banner
Dia1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.