Search
Close this search box.

De Porsches die niet mochten ontbreken op Goodwood Festival Of Speed

Festival of Speed met de 718 Cayman GT4 en 718 Boxster Spyder aan de start.

“Goodwood Festival of Speed” de naam zegt het eigenlijk allemaal. Een geweldige evenement dat Lord March al vanaf 1993 ieder jaar op zijn landgoed organiseert. Bij het merk Porsche en de combinatie met speed komen er direct twee letters bij mij op: GT. Legendarische uitvoeringen met meer vermogen, hoger koppel, lichter, strakker en handgeschakelde versnellingsbakken. De basis ingrediënten die Porsche gebruikt voor puur rijplezier.

En er is een nieuwe GT! De 718 Cayman GT4. Voorzien van een 4.0 liter, 6 cilinder boxermotor met natuurlijke aanzuiging, goed voor 309kW/420 pk. En een handgeschakelde 6 versnellingsbak.

Hoewel de open versie, de 718 Boxster Spyder niet de letters GT draagt, heeft zij wel dezelfde motor en chassis en zijn haar prestaties en gedrag nagenoeg hetzelfde.

Deze rasechte sportwagens mogen natuurlijk niet ontbreken op het “Festival of Speed”. Dat vond men bij Porsche kennelijk ook dus maakte Porsches GT afdeling graag gebruik van dit mooie evenement om de 718 Cayman GT4 en de 718 Boxster Spyder in het voetlicht te stellen. Zowel de Spyder als de GT4 verschenen aan de start voor de beroemde Goodwood Hillclimb. Zowel de GT4 als de Spyder lieten op het vaak smalle parcours en op sommige delen van het parcours minder dan ideaal wegdek zien wat ze waard zijn. Grip, wegligging, en snelheid maakten het ook voor de toeschouwers een waar genot om beiden in actie te zien.

Eerder hebben we al een artikel geweid aan deze modellen. Dat kan je altijd teruglezen op onze site, https://vierenzestig.nl/35997/de-porsches-waar-we-allemaal-halsreikend-op-zaten-te-wachten/wat mij de kans geeft om weinig tekst te gebruiken en de plaatjes te laten spreken.

Advertenties
Logo-LUXURY-INS-horizontaal-wit
64-banner

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.