Taycan hillclimb op Festival Of Speed Goodwood

Het was een bijzonder moment toen een prototype van de Porsche Taycan aan de start verscheen voor de fameuze hillclimb op het Goodwood Festival of Speed. Achter het stuur niemand minder dan Mark Webber, de Australische coureur heeft zijn sporen in de autosport wel verdiend. Negen-voudig Formule 1 Grand Prix-zege winnaar en FIA world endurance kampioen, maar ook als Porsche ambassadeur.

“De kracht van de Taycan is geweldig” zegt Webber. “Twee jaar geleden nam ik deel aan dit evenement in een Porsche 911 GT2 RS, dus ik weet dat het hier allemaal draait om kracht en tractie. Maar zelfs voor een raszuivere coureur als ik, is het verbazingwekkend hoe de Taycan wegsprint vanuit stilstand en hoe ze versnelt bij het uitkomen van de bocht. En dan is dit nog maar een prototype”

Overigens was de auto vrijwel niet gecamoufleerd, zodat we een heel goed beeld hebben van hoe straks de productiemodellen er uit gaan zien.

Vorige week schreef collega Alain Feld al dat de Taycan, als eerste locatie voor de Porsche triple Demo run, in Shanghai verscheen. Li Chao, die onder andere in de Aziatische Porsche Carrera Cup, rijdt, was erg onder de indruk van de Taycan. Je kunt dit lezen op https://vierenzestig.nl/36230/kick-off-porsche-taycan-triple-demo-run/

Reed de Taycan in China met een rode draak op het dak, op Goodwood werd de union flag prominent grafisch op het dak weergegeven.

De volgende stop voor de Porsche triple Demo run is in de Verenigde staten, raden wat er op het dak staat is niet zo moeilijk lijkt ons.

De show werd weliswaar gestolen door de Taycan, logisch, de eerste volledig elektrische sportwagen van ons merk verdient de volle aandacht.

Naast de Taycan had Porsche echter meer primeurs meegenomen. Ook de nieuwe 911 RSR, de nieuwe 718 Cayman GT4 en Boxster Spyder maakten hun opwachting. Over de 911 RSR op Goodwood heeft 64 een artikel geschreven; “De nieuwe Porsche 911 RSR 2019”. De 718 Spyder en Cayman GT4 kwamen voor het voetlicht in het artikel: “De Porsches die niet mochten ontbreken op Goodwood Festival of Speed”. Allemaal terug te lezen hier op Vierenzestig.

Advertenties
Logo-LUXURY-INS-horizontaal-wit
64-banner

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.