De nieuwe Porsche 911 RSR 2019

Tijdens het Goodwood Festival of Speed heeft Porsche haar gloednieuwe Porsche 911 RSR onthuld! De eer viel te beurt aan de Porsche-legende Jörg Bermeister.

De onthulling en presentatie van de Porsche 911 RSR ging vooraf aan de start op het beroemde Goodwood hill parcours , met achter het stuur van de RSR de Le Mans-winnaar Gianmaria Bruni.

De 2019 Porsche 911 RSR is het ultieme GT wapen waarmee Porsche haar FIA World Endurance Championship zal verdedigen (in het seizoen 2019-2020) en zal deelnemen in de GTE-categorie van het WEC en ook in de Amerikaanse IMSA. 

Bij de presentatie is meteen een vraag opgekomen ………. komt er nog een facelift? Jawel een facelift, want de nieuwe RSR heeft nog wel het uiterlijke van de 991. Volgens onze informatie zal de nieuwe 911 RSR pas seizoen 2021 2022 en dus over twee jaar aan klantenteams worden geleverd.

Wellicht dat Porsche dan plastische chirurgie zal gaan toepassen. En de 2019 RSR van de laatste updates en meteen van een 992 look zal voorzien. Dit is overigens niet nieuw of de eerste keer dat zoiets gebeurt (denk aan de Porsche GT1). Wij gaan het zien of en wanneer ……

De directeur GT Factory Motorsport Pascal Zurlinden verklaarde dat, “95% van de 2019 991 RSR is nieuw”. De weinige dingen die wel zijn overgenomen van haar voorgangster zijn koplampen, remsysteem, koppeling, bestuurdersstoel en delen van de ophanging.

De nieuwe 911 RSR wordt aangedreven door de nieuwste versie van de atmosferische zescilinder-boxermotor van de 991.2. Het blok ligt weer voor de achteras en de inhoud is met 200 cc naar 4.194 cc gegaan. Deze grote zescilinder boxermotor met heeft nu een indrukwekkende 515 pk. Het is meteen de grootste boxermotor die Porsche ooit in een 911 heeft geplaatst. De vorige RSR had nog een 4 ltr motorblok. 

De uitlaten van de 4.2 ltr motor zijn zowel aan de linker als aan de rechterzijde voor de achterwielen gepositioneerd, waardoor de defuser nog beter functioneert en meer downforce genereert.

Zoals men mag verwachten heeft Porsche ervoor gezorgd dat de nieuwe 911 RSR helemaal klaar is om haar titel te verdedigen en in het nieuwe seisoen opnieuw het World Endurance Championship te veroveren. De winnende RSR was op Le mans te bewonderen in een goud kleurstelling om de voortijdige WEC-titelzegen in de GTE Pro series te vieren.

Bij de voorbereidingen en testen maakte de nieuw RSR een succesvolle run in maart van dit jaar op Le Castellet, en legde in 30 uur meer dan 6.000 kilometer af zonder technische problemen.

De gloednieuwe Porsche 911 RSR beleeft haar eerste racedebuut tijdens de seizoensopeningsronde van de FIA ​​WEC op 1 september 2019 in Silverstone. 

Advertenties
Logo-LUXURY-INS-horizontaal-wit
64-banner

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.