Veiligheid staat voorop! Porsche roept 14 Nederlandse Boxsters en Caymans terug….

Bij Porsche staat uw veiligheid altijd voorop! Ook als het om de kleinst mogelijke risico’s gaat. En dat is meteen de belangrijkste reden dat afgelopen week Porsche in Duitsland al 9100 Porsche’s van het model Boxster en Cayman terugriep naar haar dealerwerkplaatsen. Eind februari kondigde Porsche al een grote terugroepactie in Amerika aan; en nu dan ook bij ons en onze oosterburen in Duitsland.

Bij Porsche verwacht men wereldwijd 53.000 auto’s terug te gaan roepen voor een aanpassing. Het handelt zich zover bij ons bekend om auto’s die zijn gebouwd tussen februari 2016 tot februari 2019.

Porsche haalt deze Boxsters en Caymans terug voor een aanpassing bij de voorste kofferruimte / brandstoftank. De brandstoftank zou mogelijk beschadigd kunnen raken bij een frontale aanrijding. Volgens de woordvoerder van Porsche AG Duitsland zijn de “Längs- und Querträger” die bij een frontale aanrijding mogelijk de integriteit van de brandstoftank kunnen aantasten en een eventueel beschadiging met in het ergste geval een brandstoflek tot gevolg. Porsche neemt geen enkel risico als het gaat om de veiligheid. Vandaar deze wereldwijde terugroepactie voor deze modellen.

Porsche AG laat weten met deze aanpassing aan beide draagarmen het probleem in ongeveer 90 minuten bij haar dealers te kunnen oplossen. De aanpassing staat bij PorscheAG onder Herstellercode „AKA4“ genoteerd. Na deze aanpassing voldoen de auto’s weer 100% aan zowel Porsche haar eigen, dan wel alle wettelijke veiligheidseisen.

Zover ons nu bekend gaat het voorals nog “maar” om 14 Porsche Boxsters en Porsche Caymans. De Nederlandse eigenaren van deze Boxsters en Caymans zijn “as we speak” geinformeerd door de importeur.

Advertenties
Logo-LUXURY-INS-horizontaal-wit
64-banner

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.