Zoek
Sluit dit zoekvak.

Nederlands Supercup-succes in Spa

Met een tweede plaats behaalde de Nederlandse rijder Larry ten Voorde op het circuit van Spa-Francorchamps zijn tot dusver beste resultaat van het seizoen in de Porsche Mobil 1 Supercup. Ook werd er met Porsches geracet in het kader van de Intercontinental GT Challenge op het circuit van Suzuka in Japan.

Zo’n 30 Porsches gingen van start tijdens de zevende Supercup-race van het seizoen op het circuit van Spa-Francorchamps (Foto: Porsche AG)

Larry ten Voorde tweede in Supercup Spa

Nederlands autosportsucces was er genoeg, het afgelopen weekeinde tijdens de Belgische Formule 1-Grand Prix op het circuit van Spa-Francorchamps in de Ardennen. Natuurlijk de derde plaats van Max Verstappen in de Formule 1, maar ook de overwinning van Nyck de Vries in de Formule 2. Ook in de Porsche Mobil 1 Supercup was er Nederlands podiumsucces. Dat was te danken aan de jonge Larry ten Voorde uit Boekelo, die na een sterk gereden wedstrijd achter winnaar Thomas Preining als tweede werd afgevlagd.

Larry ten Voorde in actie op het circuit van Spa-Francorchamps. (Foto: Porsche AG)

Voor de rijder van het Duitse team Project 1 was de tweede plaats zijn beste Supercup-resultaat van het seizoen tot dusver. Hij had zich als derde gekwalificeerd, maar passeerde in de race kort na de start de Franse Porsche-fabrieksjunior Julien Andlauer en veroverde zo de tweede positie, die hij tot het einde wist vast te houden. “Van tevoren had ik me al voorgenomen om Andlauer direct onder druk te zetten, dat is gelukt”, aldus Ten Voorde. “Het is prachtig om op een beroemd circuit als Spa-Francorchamps op het podium te mogen staan.”

Larry ten Voorde eindigde in de Supercup-race in Spa op de tweede plaats. (Foto: Porsche AG)

De tweede Nederlander in het veld, Jaap van Lagen, werd met zijn 911 GT3 Cup van het Zwitserse team Fach Auto Tech als achtste geklasseerd. Het Nederlandse team GP Elite, normaliter actief in de GT3 Cup Challenge Benelux, beleefde op Spa het debuut in de Supercup. Rijders Jesse van Kuijk en Ziad Geeris werden in het sterk bezette veld respectievelijk 27e en 28e.

Geen podium in Japan

Na de 12 Uur van Bathurst in Australië en de 24 Uur van Spa-Francorchamps in de Belgische Ardennen werd op het circuit van Suzuka in Japan de derde en voorlaatste ronde van de Intercontinental GT Challenge verreden.

De Craft-Bamboo-Porsche eindigde in de tien-uursrace van Suzuka als elfde. (Foto: Porsche AG/Jürgen Tap)

De elfde plaats voor het team Craft-Bamboo Racing met de 911 GT3 R, bestuurd door Kévin Estre, Laurens Vanthoor en Mathieu Jaminet was vanuit Porsche-perspectief het beste resultaat. Het team was als 17e gestart. Het team Manthey Racing eindigde met Romain Dumas, Frédéric Makowiecki en Dirk Werner op de twaalfde plaats, enigszins teleurstellend na de zesde positie in de kwalificatie. Earl Bamber, Sven Müller en Tomonobo Fuji haalden met de 911 GT3 R van het Japanse D’station Racing de eindstreep niet als gevolg van een technisch defect.

De Black Swan-Porsche met Jeroen Bleekemolen werd vierde in de Pro-Am-klasse. (Foto: Porsche AG/Jürgen Tap)

In de Pro-Am-klasse eindigden Jeroen Bleekemolen, Tim Pappas en Mark Miller met de Porsche van het Amerikaanse team Black Swan Racing als vierde. “We hadden een probleemloze race, maar als je, zoals hier, weinig neutralisaties hebt en de amateurrijder in het team wat langzamer is, dan verlies je gewoon veel tijd”, meldde Bleekemolen na afloop.

 

Advertenties
Logo-LUXURY-INS-horizontaal-wit
64-banner
Dia1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.