Search
Close this search box.

Porsche neemt belang van tien procent in Rimac Automobili

Porsche heeft een aandeel van tien procent in Rimac Automobili genomen. De grote Duitse sportwagenfabrikant en de kleine Kroatische EV-bouwer gaan samenwerken op het gebied van elektrische aandrijflijnen.

Het afgelopen decennium ontwikkelde Rimac zich tot een van de meest veelbelovende ondernemingen op het gebied van elektromobiliteit. We kennen Rimac van zijn elektrische supercars Concept One en Concept Two. Beide auto’s hebben een vermogen van meer dan 1000 pk. De Concept One was ook betrokken bij een ongeluk met Richard Hammond achter het stuur. Deze auto wordt aangedreven door vier elektromotoren (een voor elk wiel) en kan in 2,6 seconden van stilstand naar 100 km/h sprinten. Zijn topsnelheid is elektronisch begrensd op 355 km/h.

Taycan

Rimac, eigendom van de amper 30 jaar jonge Mate Rimac, begon met elektrisch aangedreven BMW’s, maar telt inmiddels 400 werknemers. Porsche brengt volgend jaar zelf zijn eerste elektrische auto op de markt, de Taycan. Er zijn geen bedragen genoemd voor wat betreft het instappen van Porsche, maar het zal toch wel om een aanzienlijk bedrag gaan. Het geeft tevens aan dat Porsche toch niet alles in eigen huis kan ontwikkelen op elektrisch gebied en kennelijk tijd wil winnen door een ervaren partner te betrekken bij de ontwikkeling van de Taycan en afgeleiden.

 

Advertenties
Logo-LUXURY-INS-horizontaal-wit
64-banner

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.