Zoek
Sluit dit zoekvak.

Dit Singer horloge kost net zoveel als een tweedehands 964

Tijdens de persbijeenkomst van de ‘Amsterdam’ Singer, oftewel de eerste voor Nederland gerestaureerde Porsche 911, mochten we even het horloge vasthouden dat Singer sinds kort in beperkte oplage maakt: de Track One. Het is ontworpen door een ontwerper van Panerai. Jammer dat het uiterlijk vooral anders is. Wij zagen er aanvankelijk vooral een eierwekker in (tekst gaat verder onder de foto)

AgenGraphe

De Porsche-ge├»nspireerde details zijn echter direct duidelijk: vooral de centrale secondewijzer kun je natuurlijk direct herleiden tot het dashboard van de auto’s. De achterkant van het horloge heeft een glazen deksel, waardoor je het ontzettend knap afgewerkte chronograaf-uurwerk kunt zien. De titanium kast is met een diameter van 43 millimeter vrij fors, maar dat is dan ook nodig om het AgenGraphe uurwerk te huisvesten.

40.000 dollar

De prijs, tot slot, is minstens zo fors. Het horloge kost 40.000 dollar. Dat is dus ongeveer net zo duur als een donor-964 die je moet aanleveren bij Singer om te laten restaureren. Maar maak je geen zorgen: de 50 gebouwde exemplaren van de Track One zijn al lang en breed verkocht en dus is het wachten op een nieuw model, waarop je vast en zeker ook weer snel moet intekenen.

5

Advertenties
Logo-LUXURY-INS-horizontaal-wit
64-banner
Dia1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.