Search
Close this search box.

Zeldzame woesteling te koop: Porsche 993 GT2 Evo

Altijd al een van de bruutste 911’s willen hebben? Gesel je spaarvarken maar vast dan, want in augustus gaat een 993 GT2 Evo onder de hamer. Veilinghuis Mecum Auctions heeft dit asfaltverscheurende monster op de lijst staan voor hun veiling tijdens de Monterey Car Week.

GT racen

Als ware de GT2 nog niet extreem genoeg, de Evo doet er nog een schepje bovenop. Door de populariteit van het GT racen in de jaren ’90, schreeuwde Porsche’s clientèle om steeds competitievere varianten van de 911. Door een ban op het gebruik van vierwielaandrijving op de circuits midden jaren ‘90, viel de 911 Turbo af. Porsche ontwikkelde de 993 GT2 op basis van de Turbo en een reeks straatlegale exemplaren dienden als homologatie exemplaren. De GT2 Evo werd ontwikkeld voor de FIA GT1 raceklasse en was de voorloper van de 911 GT1.

Grotere turbo’s

Het 993 Turbo blok diende als basis voor de motor in de GT2 en GT2 Evo. Porsche nam de motor onder handen en de GT2 kreeg bijna 450 pk onder de kap. Dezelfde motor in de Evo beschikt over twee grotere turbo’s dan zijn ietsiepietsie ‘beschaafdere’ bloedverwant en daarmee perst de 3,6 liter er 600 pk uit. De GT2 Evo beschikt net als de GT2 over achterwielaandrijving en een handbak. Om gewicht te besparen werd de auto uitgekleed, het interieur is volledig gestript en enkel het dashboard, bestuurdersstoel, rolkooi en uiteraard het stuur zijn overgebleven. Aangepast spoilerwerk geeft de auto extra downforce waardoor deze bruut aan het asfalt kleeft.

Speld in een hooiberg

Nou is een 993 GT2 met wat zoekwerk wel te vinden, bij een één van elf in 1995 gebouwde exemplaren GT2 Evo wordt het toch een stuk lastiger. Zeker wanneer hij slechts één eigenaar heeft gehad, in originele staat is en er maar 7000 km op de teller staat, de spreekwoordelijke speld in een hooiberg dus. Een estimate is niet bekend voor dit ‘speeltje’, maar met een 993 GT2 in gedachten, die afgelopen jaar bij de veilingen op Amelia Island bijna een miljoen dollar opbracht, zal de estimate voor deze Evo er vast niet bescheiden uitzien.

Mocht je na het zien van deze woesteling de urgente behoefte hebben om je spaarrekening te plunderen, de veiling van Mecum Auctions vindt plaats op 20 augustus in Monterey, Californië.

(Foto’s: Mecum Auctions)

Advertenties
Logo-LUXURY-INS-horizontaal-wit
64-banner

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.