Porsche 911 barnfind uit 1964 in Nederlandse handen

En weer is er een Porsche 911 barnfind uit 1964 opgedoken. Het verhaal begon toen ik vorige week – als aanspreekpunt voor het 232 Registry over 911’s uit 1964 op deze site – een mailtje kreeg van een bedrijf uit de Verenigde Staten dat meer informatie zocht over een auto die ze de vrijdag daarvoor uit een schuur hadden getrokken in Maine. En oh ja, als ik er iemand voor wist: de auto was te koop. Het was een vrij groot klassiekerbedrijf en ze wisten wel ongeveer wat een 911 uit 1964 waard was, maar de prijs was onderhandelbaar en dat bood perspectief.

Kardex

Ik regelde een Kardex en stuurde meteen Chip Davis – een klassiekerexpert die ooit in opdracht van een Amerikaanse verzamelaar een auto van mij had geïnspecteerd – naar een stadje net boven New York om de auto te inspecteren. Afgelopen vrijdag kwamen de eerste foto’s binnen. De auto was roestig en slechter dan ik had gehoopt. Maar er zaten wel alle originele onderdelen op die op zo’n auto horen te zitten. Alleen al als studieobject is het daardoor al zeer de moeite waard. Aanvankelijk had ik plannen om de auto te kopen en te laten restaureren, maar toen bedacht ik me dat ik ‘m eigenlijk meteen door zou moeten brengen naar Californië voor de veilingen in augustus.

‘Dans son jus’

Helaas was er inmiddels een andere potentiële koper bijgekomen die meer bood dan de vraagprijs, dus onderhandelen zat er niet meer in. Sterker nog, als ik niet ter plekke ‘ja’ zou zeggen, was de auto verkocht aan die ander. En dus maakte ik de deal snel rond. De auto zal echter geen plaatsje krijgen in mijn vochtige garagebox vlakbij mijn huis, want het project is voor mij te omvangrijk. Zo’n auto kun je alleen laten restaureren door Porsche zelf en dat kost al snel 250.000 euro. Gelukkig zijn er bedrijven die wel de middelen hebben om zoiets tot een goed einde te brengen. De nieuwe eigenaar is Mark Wegh van Porsche Centrum Gelderland. Die heeft er al drie in showroomstaat. Hopelijk zet hij deze er gewoon naast. Ongewassen en ‘dans son jus’ zoals de Fransen zeggen.

Voor meer dan 300 foto’s knip en plak je onderstaande link.

Het password is 300113

https://www.dropbox.com/sh/0p7d85u2j0bo4fj/AABiPh0kEoWcwnmwe3lmnBhxa?dl=0

 

Advertenties
Logo-LUXURY-INS-horizontaal-wit
64-banner

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.