Search
Close this search box.

Porsche 944 S2 is ook na 25 jaar ongekend geniaal

De Porsche 944 S2 is een model dat nooit de roem heeft gehad die hij waarschijnlijk verdiend zou moeten hebben. In het lijstje memorabele modellen uit de Porsche-stal wordt hij zelden genoemd en misschien is dat wel waarom de auto zijn charme heeft behouden voor hen die de auto oprecht kunnen waarderen. Aanvankelijk verliepen de verkopen van de auto met viercilinder matig, maar daar kwam uiteindelijk verandering in. De auto, die vanaf 1988 van de band liep, viert dit jaar zijn 25e verjaardag.

Ongekend geniaal

De specificaties van de Porsche 944 S2, die werd gebaseerd op de Porsche 944 S, waren op papier niet voldoende om het model te doen slagen. Vier cilinders in een Porsche in de 80’er jaren, en een motor die niet achterin lag, dat waren eigenschappen die bij de meeste Porsche-liefhebbers een soort van afkeer opwekte tegen de auto, ook wanneer hij met de sterkste motor was uitgerust. Drie liter motorinhoud en 16 kleppen zorgden voor een mooi 211 pk. Eigenlijk had de 944 S2 alles wat een klant zich maar zou kunnen wensen. Maar hij kon zich qua aanzien en erfgoed bij lange na niet meten met de roemruchte 911. De ‘transaxle’ staat garant voor waar rijgenot, maar op een andere manier dan de 911.

Bijna off-road

Door de gewichtsverlaging, iets wat de 911 ook succes bracht, rijdt de S2 behoorlijk lichtvoetig. De auto laat zich probleemloos rondrijden en is niet zo weerbarstig als de meeste geniale sportwagens dat wel zijn. De krachtbron is daarentegen beresterk en gedraagt zich in het vooronder als een opgefokte stier. En daar schuilt ook de aantrekkingskracht van de 944 S2. Hoewel de auto behoorlijk betaalbaar is zet ‘ie daar een hoop power en rijplezier tegenover. De auto is robuust en wars van die typische problemen die een sportwagen met zich meebrengen. De auto is sterk in zijn eenvoud en veiligheid en zonder meer prima om mee op onverhard terrein te spelen.

De Porsche 944 S2 werd geproduceerd tot 1991 en vond aan het einde van de vorige eeuw voornamelijk gretig aftrek bij hen die een Porsche 911 niet konden betalen. Een fatsoenlijke 944 S2 is al te vinden onder de € 25.000,- zonder dat de 20-jarige leeftijd parten gaat spelen.  Een echte liefhebber gunt deze auto een kans. Achter het mooie silhouet schuilt meer dan je in eerste instantie zou denken.

(Bron: 911magazin)

Advertenties
Logo-LUXURY-INS-horizontaal-wit
64-banner
Dia1

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.