Porsche 911 “Weissach Edition” kopen voor een prikkie

Voor wie een Porsche wil kopen is er genoeg wils, van € 750,- tot belachelijk hoge bedragen en alles daartussenin. En af en toe komt er iets leuks tussendoor voor niet al te veel geld, zoals met deze Porsche 911.

Eerbetoon

De Porsche 911 Weissach Edition is gebaseerd op de Porsche 911 SC en werd gebouwd in 1980, als eerbetoon aan het team van Porsche Motorsport dat Weissach als uitvalsbasis had. Slechts 408 stuks werden er geproduceerd. De auto is herkenbaar door de wide body en whale tail in combinatie met metallic zwart of platinum metallic. Het interieur is herkenbaar door de cremekleurige bekleding gecombineerd met roodachtig tapijt. De auto werd getooid met in kleur meegespoten 15″ Fuchs-wielen.

Er is een register dat bijhoudt hoeveel er van de Weissach Edition’s over zijn, en voorzover bekend zijn dat er maar 61, hoewel ons dat aan de pessimistische kans lijkt. Daarentegen zijn Porsche’s uit die periode wel vaak ‘slachtoffer’ geworden van ombouwprojecten, dus het zou maar zo eens kunnen. Feit is dat de auto toch een soort van collector’s item is door de beperkte oplage. De auto in kwestie staat te koop en te kijk bij Hofman in Leek. Voor het belachelijk lage bedrag van EUR 23.500 rij je met de auto naar huis.

 

 

Advertenties
Logo-LUXURY-INS-horizontaal-wit
64-banner

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.