Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Recept, men neme; een zonnige zondag, een gemêleerd gezelschap, wat vrienden, en wat Porsches 924. En je hebt een prima recept om te herhalen.

Verslag: Porsche 924 tourrit Brabantse Kempen.

Je ziet ze tegenwoordig niet zoveel meer op de weg, en ook bij de bekende evenementen zijn ze in de minderheid. De 924 is, zoals velen van jullie weten, in het verleden een ondergewaardeerd instapmodel Porsche geweest en er zijn er in de loop van de jaren velen gesneuveld op het circuit of door slecht onderhoud. Ze zijn er echter nog wel, mooie gekoesterde of gerestaureerde 924-jes. En gelukkig zijn er ook nog de enthousiaste liefhebbers die ze weten te waarderen. 

Een tijdje geleden kreeg ik de vraag of ik mee zou willen rijden met een 924 tourrit, welke toevallig bij ons in de buurt uitgezet zou worden. Aangezien wij thuis meerdere 924’s hebben staan en er niet zo veel 924 evenementen worden georganiseerd, leek het mij erg leuk om mee te rijden. 

Afgelopen zondag, op een van de laatste zonovergoten mooie najaarsdagen, vertrokken mijn moeder en ik met twee van onze Porsches richting de ontvangstlocatie vlakbij Valkenswaard. 

De ontvangst was goed geregeld met een kop koffie en een voor deze dag speciaal bestelde 924 tompouce. Het eerste uur werd besteed aan bijpraten met bekenden en natuurlijk het bekijken van elkaars auto’s. Op een racing yellow Cayman, een rode 930 en een verdwaalde Audi R8 na, was er een opkomst van tien 924-jes. Er waren veel 924S aanwezig, waaronder twee originele Le Mans uitvoeringen. Ik mistte mijn eigen, recent verkochte, 924S daarom ook meteen. Natuurlijk maakte de 924 Turbo en de zeldzame Carrera GT veel goed.

Toen wij wilden vertrekken bleek een van de auto’s een lege accu te hebben en natuurlijk blokkeerde deze auto de uitgang. Gelukkig kwam iemand snel met een vervangende accu aan, waardoor iedereen alsnog van start kon gaan. 

De route in Google Maps pakte minder goed uit dan gehoopt. Het ging daarom ook binnen een minuut al mis, maar dat hoort er ook wel weer een beetje bij. Gelukkig had mijn moeder de avond daarvoor, de route uit voorzorg overgezet naar een .gpx bestand voor de navigatie, waardoor zij een groot deel van de rijders mee op sleeptouw kon nemen. Omdat zij in de omgeving bekend is, bleek achteraf dat ze ook nog een paar leuke omwegen had gereden, waar iedereen haar braaf gevolgd was. 

Er waren een paar rustige rijders bij waardoor de groep opgehouden werd. Na de zoveelste leuke overzichtelijke bocht in “sightseeing tempo” heb ik twee van mijn voorgangers maar ingehaald, zodat ik bij de Carrera GT kon aansluiten. Samen met nog een 924 hebben wij het deel tot het pauzeadres in een leuker tempo kunnen rijden. Bij de Achelse kluis in België kwam de groep weer bijeen. Het was geen straf om op het terras in de zon op de achterblijvers te wachten. Wij besloten daar gezamenlijk dat het voor vandaag wel voldoende was en zijn met het grootste gedeelte van de groep weer terug naar het startadres gereden. Natuurlijk werd de dag afgesloten met opnieuw een beetje autopech, maar dat hoort nu eenmaal bij de nostalgie van het oude spul. 

Dus een prima recept om te herhalen: een zonnige zondag, een gemêleerd gezelschap Porsches 924 en gezellige vrienden.

Advertenties
Logo-LUXURY-INS-horizontaal-wit
64-banner
Dia1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.