Yes… de winnaars zijn Marc en Robert Regterschot

Robert en zijn zoon Marc doen verslag over hun gewonnen deelname aan de Porsche Centrum Leusden Rally Color Edition 15 september 2019.

Bij aankomst bij Porsche Centrum Leusden staat de welkomstboog reeds klaar en worden we zeer vriendelijk naar een parkeerplaats geloodst.

Foto PCL

Bij het aanmelden kregen we een goed gevulde goodie bag en natuurlijk het begeerde rallyschildje (stickers). De nummers 27 werden professioneel op onze auto aangebracht. Ja, het heeft wel iets deze deelnemersstartnummers. Hoort er gewoon echt bij en geeft toch flair.

Bij binnenkomst in de showroom werden we vriendelijk welkom geheten. De koffie met een color edition gebakje stond al klaar voor de deelnemers.

Na deze traktatie was het tijd voor een rondje door de showroom, waar de diverse Porsche modellen en types te bewonderen waren. Echt favoriet was toch wel een schitterende 918 Spyder …. helaas valt de vraagprijs van 1,4 miljoen net buiten mijn budget.

Niels Boersma, vestigingsmanager van Porsche Centrum Leusden, heette ons hartelijk welkom en wenste ons allen succes en een geweldige dag. De uitleg van, en over de rally, werd door oud rallykampioen, de heer Jan Berkhof gedaan.
Na de instructie en uitleg was het time to leave, in ons geval lekker met het dak open. Het was dan ook een heerlijk zonnige dag om open te rijden. Op naar de start waar we het routeboek samen met een welgemeend succes in ontvangst konden nemen. Best nog wel even spannend, wachtend op ons startteken ….drie, twee, één en gaaaaaaaan.

start Porsche Centrum Leusden Rally Color Edition

De eerste 10 minuten waren echt nog wat onwennig met het bolletje-pijltje systeem, en waren mijn zoon en ik volledig gefocust om maar geen aanwijzingen te missen. Daarna volgde de tweede discipline. Het fotoboek dat ook goed afgerond moest worden. Wij waren echt gefocust en geconcentreerd om maar geen onderdeel te missen.

Mensen wat is Nederland toch mooi! De route ging door het schitterde landschap van de provincie Utrecht gevolgd door een net zo geweldig Gelderland. Om vervolgens aan te komen op de prachtige locatie van Fort Lent.

Geleidelijk druppelden alle deelnemers binnen en het fort werd steeds meer omsingeld en belaagd door Porsches. Met dit geweldige weer werd er op het dakterras genoten van een lekkere lunch, drankjes en van het geweldige uitzicht. En natuurlijk werden de eerste opgedane ervaringen tijdens de route onderling uitgewisseld.

Op naar het tweede deel. Met het inmiddels bekende bolletje-pijltje systeem gingen we op pad, de handigheid zat er nu al aardig in zit. Daarna was het via een kaart navigeren om zo de juiste route tussen al de smalle weggetjes te vinden. Hoe mooi kan Nederland zijn … het ene moment reden we in een dicht bebost gebied om vervolgens heerlijk over een bochtig dijkweg te sturen.

Puur genieten… om opeens opgeschrikt te woorden door een melding van Flitsmeister … ojeeeee, lasercontrole … gelukkig; het bleek een klassieke rijkspolitie Porsche te zijn met een agent die ons daadkrachtig aan de kant zetten voor een ijsje.

Vervolgens de pont op voor de oversteek om daarna verder de route te vervolgen, en het bleef echt goed opletten om geen van de bordjes in de berm te missen.

Veel te snel is de tijd gegaan, en voor we het wisten zagen wij de finishboog al staan en werden we afgevlagd. Nog één behendigheidsproefje en toen zat de rally er voor ons echt op, helaas. Ja helaas, want wij hadden een geweldige dag. De inmiddels aangekomen deelnemers verzamelden zich in de showroom van Porsche Centrum Leusden waar al snel ook de laatste deelnemers binnendruppelden. Onder het genot van een drankje werden de ervaringen van deze sublieme dag uitgewisseld.

Niels Boersma
Foto PCL

Met weer een hapje en drankje volgde de prijsuitreiking en werden de winnaars één voor één naar voren geroepen en gefeliciteerd met hun klassering.
Nog even nakletsen en toen was het alweer tijd om huiswaarts te gaan. Wij hebben echt genoten van een heerlijke en meer dan geslaagde dag. Het was echt een geweldige rally, leuke deelnemers, een superleuke stemming, en een erg gastvrije, vriendelijke organisatie.

Namens Marc en mijzelf wil ik Porsche Vierenzestig en Porsche Centrum Leusden hartelijk danken voor deze fantastische dag …. en kijken we uit naar een vervolg van deze grandioze dag.

Gastschrijver en winnaar Robert Regterschot

Foto’s en video’s; Regterschot en Porsche Centrum Leusden

Meer op Porsche Centrum Leusden

Advertenties
Logo-LUXURY-INS-horizontaal-wit
64-banner

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.