Zoek
Sluit dit zoekvak.

The making of…..the International Speedgelb Meeting 2019

Het idee

We schrijven november 2018. Op Facebook zat ik wat door berichten en groepen te scrollen. In een commentaar over kleurrijke Porsches werd geopperd hoe leuk het wellicht zou zijn om eens Porsches op kleur te zetten op een evenement.

Porsches op kleur. Dat is best gaaf !

Een dag later zat de opmerking nog steeds in mijn hoofd. 

Ik had enkele maanden daarvoor een Speedgelb Cayman S gekocht. Zonder verder na te denken besloot ik een Speedgelb-meeting te gaan organiseren.

Geen idee hoe en wat, maar ik had mij voorgenomen om het te gaan doen. Ik maakte het kenbaar op Facebook. Geen weg meer terug!

Op 7 december ontstond de FB pagina Porsche Speedgelb. Speciaal bedoelt voor de eigenaren met een Speedgelb Porsche.

PON Porsche dealer groep

De introductie van de vernieuwde Porsche Macan in Rotterdam zou een mooie opstap naar het evenement gaan betekenen. Onder het genot van een hapje en een drankje sprak ik over mijn plannen met Leander Koolen, Marketing en Communicatie manager van PON Porsche dealer groep.

Hij was direct enthousiast en stelde een samenwerking voor ter ondersteuning. Dat was precies wat ik nodig had. Leander kende ik al van o.a. zijn Lentemeeting. Een ervaringsdeskundige dus. We spraken af om in begin 2019 elkaar weer te ontmoeten.

De website

Een website moest er komen. Maar hoe doe ik dat? Googlen dus maar.

Via Domein.nl kwam ik erachter wat er nodig was om een website te maken.

Nu nog de naam.

Gelukkig was Speedgelb.nl nog beschikbaar, dus direct vastgelegd en betaald. Volgens de site heb je binnen enkele minuten je website online.

Die enkele minuten werden weken voor mij. Na een dag ploeteren om te begrijpen hoe alles werkt, uiteindelijk de dagen daarop bouwen, afbreken, corrigeren, etc… maar 28 december stond de website er!

Koningsdag

Een datum. Het moest een datum zijn waarop iedereen in de gelegenheid zou zijn. Een nationale feestdag bijvoorbeeld…. Koningsdag! Dat werd het dus, 27 April was aangemerkt als de dag waarop Koninklijk oranje geel zou worden.

De locatie

Nu moest er een locatie gevonden worden. 29 januari op gesprek bij Porsche Centrum Rotterdam met Leander. Samen met hem gekeken naar een geschikte locatie. 

Leander is de bindende factor met een breed netwerk. Landgoed Zonheuvel in Doorn werd gebeld. 27 April was nog beschikbaar en men was direct enthousiast. Dus direct 1 februari naar Doorn gereden om daar verdere afspraken te maken. 

Ik was verrast over de gastvrijheid en medewerking die mij ten deel viel. “wat heb je nodig ?!” was de vraag. Ik had daar eigenlijk nog niet eens goed over nagedacht. Ik moest daar nog eens goed over nadenken. Maar de reservering werd in concept vastgelegd en daarmee was de locatie een feit.

De organisatie

De weken erna veel nagedacht over welk concept ik zou hanteren. Stukje bij beetje viel alles in elkaar en werd het mij steeds duidelijker hoe het  Speedgelb-event moest worden.

Ik wilde het vooral simpel houden. En gratis toegang. 

Vrienden heb je nodig op zo’n dag. Naast mijn vrouw Jenny wilden mijn beste vrienden en “Cayman brothers” Marc en Ruud met hun eega’s ook helpen. Personeel was dus ook geregeld. Taken werden verdeeld en besproken. 

De website moest onderhouden worden en concept draaiboek uitgewerkt worden, flyers ontwerpen, bewegwijzeringsbordjes (dank aan mijn vrouw Jenny en drukkerij Mooi!), visitekaartjes laten maken, data  vergaren. De data werden geheel belangeloos verstrekt door Porschekalender.nl. 541 gele Porsche op kenteken in NL. Hoeveel in Speedgelb is niet bekend.

Ik hoopte minimaal 10 Speedgelb Porsches bij elkaar te krijgen.

Weer een keer naar Doorn gereden om inspiratie op te doen.

Er moest een parade komen !! Dat was het! Een parade Speedgelb Porsches.

En het moest internationaal! Waarom ook niet! We gaan ervoor!!

De laatste aanpassingen details werden doorgesproken en vastgelegd in de reservering van Zonheuvel. 

Social media

Op diverse Porscheforums in Nederland, België en Duitsland werd de meeting aangekondigd.

Ook op Facebook in de meeste groepen per type werd het evenement aangekondigd.

Nu ging het los!

De aanmeldingen liepen binnen! De eerste 10! De eerste Duitse aanmelding! 

Elke dag weer kijken naar de aanmeldingen maar na de eerste boost werden de aanmeldingen minder. Kon ook niet anders want zoveel Speedgelb Porsche zijn er niet.

Media

Er werd contact gelegd met de hoofdredacteur van PUUR Porsche.  

RS Porsche Magazine had al gevraagd om reportage te mogen maken. 

PUUR Porsche en RSPM maakten in hun nummer voor 27 april al een melding dat er een unieke meeting aan ging komen. Allemaal noodzakelijke media-aandacht om zo breed mogelijk het evenement weg te zetten.

En nu wachten op….. 27 April…….

De weersverwachting was niet erg goed. Regen!

DE dag. 27 april 2019.

Vroeg op en naar Zonheuvel in Doorn. Controleren of alles in orde is. 

Dat was nog niet helemaal zo, maar dat werd snel geregeld door het personeel van Zonheuvel. Top. 

Laatste details doornemen.

We zijn er klaar voor en eigenlijk best een beetje gespannen of er wel iemand komt……

Aangemeld waren 26 Speedgelb Porsche. Daarnaast nog 15 liefhebbers. 

Het regende best hard in de ochtend maar op buienradar was de voorspelling dat het tussen 11.00-14.00 uur droog zou zijn in Doorn.

De eerste Speedgelb Porsche meldt zich!! Gelukkig maar! 

Via de portofoon werd snel daarna gemeld dat er nog meer aankwamen. 

Het parkeerterrein kleur al snel geel. En de zon ging er zelfs zijn best voor doen om de auto’s te doen stralen. En het bleef droog!

De parade

Om 13.15 uur de parade. Een stoet Speedgelb Porsches naar een unieke fotolocatie .

En de locatie met voor iedereen een “wauw factor” om de mooiste foto’s te kunnen maken voor het Maarten Maartenshuis. Uniek moment. 

Voor mij een extra verrassing om familie en vrienden te zien die mijn eerste evenement wilden meemaken en ondersteunen met hun aanwezigheid. 

Ondanks een iets lagere opkomst een geslaagd evenement. 

Volgend jaar weer!! Dat is zeker. www.speedgelb.nl Ivo Tiesema

Bij deze willen wij van Vierenzestig onze gast auteur Ivo Tiesema en organisator van Speedgelb.nl hartelijk bedanken zijn bijdrage

The making of…..the International Speedgelb Meeting 2019″

Vierenzestig zal bij de volgende editie zeker van de partij zijn en zal jullie ook in de aanloop van dit unieke evenement op de hoogte houden en informeren.

Advertenties
Logo-LUXURY-INS-horizontaal-wit
64-banner
Dia1

2 reacties

  1. Leuk om te lezen hoe uit het niets een ideetje ontstaat en dat werkelijkheid wordt gemaakt. Mijn complimenten voor de aanpak en dankjewel voor het delen Ivo.

  2. Wat leuk om weer even aan die leuke dag herinnerd te worden. Wel was ik helemaal vergeten dat het die dag ook nog geregend had…. Zaterdag 13 mei 2023 in Rotterdam ben ik er ook weer bij, met nog steeds dezelfde Porsche 911 4S in SpeedYellow 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.