Search
Close this search box.

Porsche heeft haar Nardò Test centrum en ring gerenoveerd

Een nieuwe lik verf van 35 miljoen euro

Dat Porsche (Engineering Group GmbH uit Weissach) de eigenaar is van de Nardò ring zal je wel bekend zijn. In 2012 nam deze afdeling van Porsche, de Nardò ring in het Italiaanse Puglia over van Prototipo SpA. Het in 1975 gebouwde Nardò is zo’n 700 hectare groot en bestaat uit een 12,6 kilometer lange kombaan , een 6,2 kilometer lang “handling circuit” en diverse andere faciliteiten en testbanen.

Maar inmiddels is het centrum meer dan 40 jaar oud. Tijd dat Porsche haar Nardò Technical Center een nieuw likje verf gaf. Maar dan wel met een kwast van 35 miljoen euro.

De renovatie van het centrum was niet zo van; we gooien de boel even dicht tot we klaar zijn. Zeven maanden sluiting was geen optie; het centrum wordt door wel negentig autobedrijven gebruikt en verschaft werk aan meer dan 150 mensen.

Een strategische ontwikkeling van het testterrein stond bij deze renovatie van Nardò centraal en duurde zoals gezegd maar liefst zeven maanden. De werkzaamheden bestonden onder andere uit de vernieuwing van het 106.000 vierkante meter grote dynamische platform. Dit dynamische platform is een van de, zeg maar gerust de belangrijkste, pilaren van het centrum. Hier worden auto’s getest, onder alle testomstandigheden.

Nu dit compleet is vernieuwd, zijn de mogelijkheden en testomstandigheden nog verder verbeterd en klaar voor toekomstige ontwikkelingen. “Dit testterrein is altijd al uniek geweest en is nu meer dan ooit de hoeksteen van de ontwikkelingsstrategie van Porsche geworden. Naast dat het circuit een compleet nieuwe asfaltering heeft gekregen, is er voor de hogesnelheidstests een nieuw innovatief vangrailsysteem geïnstalleerd; ontwikkeld door Porsches eigen Engineering afdeling. Het het belangrijkste doel van deze uitgebreide renovatie is dat Porsche, maar ook haar klanten, de mobiliteit en de toekomstige trends in de automobielontwikkeling kunnen testen op dit centrum en niet hoeven uit te wijken naar andere locaties.”

Het doorknippen van het lintje mocht natuurlijk niet ontbreken op deze belangrijke dag voor het testcentrum Nardò. De heren Malte Radmann, Voorzitter van de raad van bestuurders van het Nardò Technical Center en Director van Porsche Engineering, en Antonio Gratis, Director van het Nardò Technical Center hadden de eer.

Wellicht dat wij nu in de toekomst meer gaan horen, en vooral zien van Nardò Technical Center, en al het leuks wat daar zal worden getest ….

Advertenties
Logo-LUXURY-INS-horizontaal-wit
64-banner
Dia1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.