Search
Close this search box.

TopGear-presentator crasht met Porsche 911

Top Gear’s Chris Harris (43) is met een Porsche 911 op een pick-up geknald, die bezig was om te keren op de weg. Er zijn geen gewonden gevallen.

Er zijn weinig details bekendgemaakt, maar BBC News meldt dat het incident gistermiddag plaatsvond in de buurt van het plaatsje Tintern in Wales rond 13:30 lokale tijd. Volgens de BBC reed Harris tegen de pick-up toen deze bezig was om te keren op de weg.

Een getuige zei dat de Porsche tegen de zijkant van de pick-up botste. Niemand raakte gewond bij de crash, maar uit foto’s blijkt dat de 911 zwaar beschadigd raakte. Onder meer de voorbumper, het voorspatbord en de voorklep werden vernietigd. Het is niet bekend of het hier al ging om de nieuwe Porsche 911 die binnenkort officieel wordt onthuld. Chris Harris werkt sinds 2016 bij TopGear als presentator.

In een korte verklaring bevestigde een woordvoerder van Top Gear de crash door te zeggen: ,,We kunnen melden dat Chris Harris eerder vandaag betrokken was bij een auto-ongeluk in Wales terwijl hij werkte aan een item voor Top Gear-magazine. Chris, zijn passagier – naar verluidt een medewerker van het tijdschrift TopGear- en de chauffeur van de andere auto bleven ongedeerd.”

Het is niet het eerste incident bij TopGear. De beroemdste crash vond tien jaar geleden plaats. Voormalig co-presentator Richard Hammond verloor met ongeveer 480 km/u de macht over het stuur in een dragster. Bij The Grand Tour was hij betrokken bij een ander ernstig ongeluk tijdens het rijden in de elektrische Rimac Concept One. Hammond verloor de controle over het voertuig en vloog ongeveer 30 meter van de top van een heuvel voordat hij de weg eronder raakte, waarna de auto in brand vloog. Hammond brak zijn knie en moest geopereerd worden.

bron: AD.nl

Advertenties
Logo-LUXURY-INS-horizontaal-wit
64-banner

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.