Zoek
Sluit dit zoekvak.

Magnus Walker STR/002 te koop

Hotrod Porsches 911 zijn ​​bij liefhebbers bekend vanwege hun onderscheidende ontwerpen, zoals daar zijn de ontwerpen van Singer. Wie echt iets speciaals wil, kan nu de Porsche van Magnus Walker kopen.

Magnus Walker is tegenwoordig zeer bekend in Porsche-kringen vanwege het op smaakvolle wijze herstellen en aanpassen van klassieke 911’s. De in Engeland geboren Magnus werd bekend als kledingontwerper nadat hij in de jaren tachtig naar Amerika emigreerde. Zijn liefde voor Porsche leidde tot het verzamelen van vintage 911’s, waaraan hij zijn eigen elementen aan toevoegde om ze uniek te maken. Een van zijn meest beroemde Porsche-creaties is nu te koop.


Deze auto was een soort uithangbord voor de restauratie- en modificatieservice van Magnus, Urban Outlaw genaamd. Het exemplaar is te zien in een aflevering van Jay Leno’s Garage en diverse andere tv-shows, haalde de cover van Road & Track magazine en verscheen ook in het populaire racespel Need for Speed. Wanneer je alle onderscheidende details bekijkt, is het gemakkelijk te zien waarom deze auto zo populair is.

De auto begon zijn leven als een Porsche 911 T uit 1972, maar Magnus transformeerde deze tot een model dat nu bekendstaat als de STR 002. De oorspronkelijk blauwe auto werd compleet gestript. Op de STR 002 vind je Turbo-spatborden en 911 R-achterlichten, beide favoriete modellen van Walker. Het lichtgewicht thema van de motorsport gaat verder met fiberglas bumpers, geperforeerde deurhendels, jaloezieën in de motorkap en plexiglas. Een set gouden Campagnolo-achtige Group 4 PAG lichtmetalen velgen maakt de hotrod-look compleet.

Binnenin vind je een period-correct rolbeugel, Recaro rallystoelen en Schroth-racegordels. Het zijn echter de details die dit interieur speciaal maken, zoals het chroomwerk van de meters, de doorboorde vloerplaten, een Racemark-stuurwiel, Heuer-klok en een houten versnellingspook geïnspireerd op de Porsche 917-racer. De motor heeft een inhoud van een 3.0 liter en is vergroot naar 3,2 liter door Porsche-specialist Rennwerks en is nu goed voor 275 pk.

De auto werd in 2013 voltooid en Magnus documenteerde de bouwprocessen uitgebreid. Magnus Walker verkoopt zelden zijn eigen auto’s, dus deze 1972 911 STR 002 Urban Outlaw is waarschijnlijk zeer gewild. De auto werd enkele jaren geleden geveild en gekocht door John Ingram, eigenaar van de Ingram Collection, een van de grootste Porsche-collecties ter wereld. De auto bracht destijds 302.500 dollar op. Dat was meer dan twee keer zoveel als vooraf werd geschat. Inmiddels is de auto eigendom van Auto-sport Design. Magnus heeft zelf niets te maken met de verkoop.

Advertenties
Logo-LUXURY-INS-horizontaal-wit
64-banner
Dia1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.