Porsche-eigenaar is voorzichtige hardrijder

Bestuurders van een Porsche staan in Duitsland bovenaan in de statistieken waar het gaat om strafpunten, maar juist helemaal onderaan waar het gaat om het aantal gemelde schades aan derden.

Dat blijkt uit onderzoek van vergelijkingswebsite Check24, die van eigenaren van 36 automerken registreerden of ze strafpunten hadden op hun rijbewijs én of ze schade hadden veroorzaakt bij derden. De website onderzocht alleen merken waarvan er meer dan 1.000 waren aangemeld. Het onderzoek is aldus gebaseerd op minimaal 36.000 gevallen.

Van de Porsche-rijders had gemiddeld tien procent een of meer strafpunten. Dat is hoger dan het landelijk gemiddelde, dat op 6,2 ligt. Opvallend hoog scoren ook de merken Jaguar en Volvo, die niet zo heel lang geleden vooral werden bereden door wat oudere automobilisten. De braafste bestuurders zijn de eigenaren van een Chevrolet, Daihatsu en Nissan. Van hen heeft gemiddeld slechts een op de 20 een of meer strafpunten.

Bij de brokkkenmakers staan de merken Volvo, Lancia en Subaru op de eerste drie plekken. Volvo-rijders hebben met 6,6 procent het allerhoogste aandeel in de schadestatistieken van gevallen waarbij schade werd berokkend aan een derde partij. De eigenaren van een Porsche en een Jaguar staan hier juist helemaal onderaan. Van hen raakte gemiddeld respectievelijk slechts 3,1 en 2,7 procent betrokken bij een dergelijk schadegeval, terwijl het landelijk gemiddelde op 5,3 ligt.

 

Advertenties
Logo-LUXURY-INS-horizontaal-wit
64-banner

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.