Search
Close this search box.

Porsche zegt de dieselmotor vaarwel

Porsche is de eerste Duitse autofabrikant die compleet afscheid neemt van de dieselmotor. De focus zal de komende jaren liggen op benzine, hybrides en elektrische auto’s.

,,Porsche zal er in de toekomst geen dieselvarianten meer leveren”, zei Oliver Blume, topman van Porsche, in een interview met de Duitse krant Bild am Sonntag. Porsche wil zich in de toekomst concentreren op wat het volgens Blume goed kan.  ,,Dat is het bouwen van emotionele, krachtige benzine- en hybride-auto’s. Vanaf 2019 zullen daar puur elektrische voertuigen aan worden toegevoegd.”

Het stoppen met leveren van deze motoren is een reactie op de dieselcrisis. “We hebben zelf nooit dieselmotoren ontwikkeld en geproduceerd,” zei Blume. ,,Toch heeft het imago van Porsche hieronder geleden en heeft de dieselcrisis ons veel problemen opgeleverd.” Het Duitse sportwagenmerk betrok de motoren van Volkswagen.

Porsche werd zwaar getroffen door de diesel-affaire. Inmiddels is bekend dat alle dieselmodellen van Porsche sjoemelsoftware bevatten. Het bedrijf stopte een paar maanden geleden tot nader order met het verkopen van alle dieselmodellen. Nu is bekend dat de productiestop een definitief karakter heeft gekregen. Porsche produceerde bijna tien jaar lang dieselvarianten voor  modellen als de Macan, Panamera, en Cayenne.

Advertenties
Logo-LUXURY-INS-horizontaal-wit
64-banner

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.