Racenieuws: bloedarmoede en succes onder voorbehoud


Wolf Henzler en Scott Hargrove kwamen in de tweede race als eerste over de eindstreep, maar verloren hun winst door een tijdstraf. (Foto: PWC)

Slechts weinig Porsche-sportactiviteiten op het internationale racefront afgelopen weekeinde: alleen de Pirelli World Challenge kwam in actie in Portland in de Amerikaanse staat Oregon, waar de de beide 911 GT3 R’s van de teams Alegra Motorsports en Pfaff Motorsports aan de start stonden van de twee SprintX-races.

Podiumplaatsen in Portland

De Pirelli World Challenge is ver verwijderd van het succes dat het nog maar enkele jaren geleden was: niet meer dan 13 auto’s waren er ingeschreven voor de twee SprintX-races op het circuit van Portland. Een duidelijk geval van bloedarmoede in de Amerikaanse GT3-racerij.

In de eerste wedstrijd leidde het Alegra Motorsports-duo Michael Christensen en Spencer Pumpelly gedurende de eerste helft, maar tijdens de pitstops en rijderswissels was het Ferrari-team van R. Ferri Motorsport sneller en nam daarmee de kop over. Zo eindigden Christensen en Pumpelly met de 911 GT3 R als tweede. De andere Porsche, die van Pfaff Motorsports met Wolf Henzler en Scott Hargrove, werd als zesde geklasseerd.

In de eerste race eindigden Michael Christensen en Spencer Pumpelly met de Alegra-Porsche als tweede. (Foto: PWC)

In race twee kwam Henzler in de Pfaff Motorsports-Porsche als eerste over de eindstreep, maar naderhand legde de wedstrijdleiding het team een tijdstraf van drie seconden op, omdat Henzler bij de herstart na de laatste safety-car-fase de chicane zou hebben afgesneden. Eerder al had Henzler hiervoor echter van positie gewisseld met de Audi van Parker Chase en vervolgens op reguliere wijze de leiding weer veroverd. Met de tijdstraf van drie seconden leek er dus sprake van een dubbele bestraffing, waartegen het team in beroep ging. Hangende het beroep is het Porsche-team dus nog derde, maar het zou kunnen dat het de overwinning alsnog terugkrijgt. De Alegra-Porsche van Michael Christensen en Spencer Pumpelly eindigde op de vierde plaats.

Advertenties
Logo-LUXURY-INS-horizontaal-wit
64-banner

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.