Zoek
Sluit dit zoekvak.

Porsche coureur debuteert in Formule 1

Brendon Hartley, één van de coureurs van het Porsche LMP1 Team, maakt aankomend weekend zijn debuut in de Formule 1. Tijdens de Grand Prix van de Verenigde Staten zal de 27-jarige Nieuw Zeelander uitkomen voor het team van Toro Rosso. Hij vervangt Pierre Gasly, die is verhinderd wegens verplichtingen in het Super Formula Championship in Japan.

“Wat een geweldig gevoel! Deze kans kwam als enigszins als een verrassing, maar ik heb mijn ambitie om F1 te bereiken nooit opgegeven. Circuit of the Americas is een circuit waar ik echt van geniet en waar ik onlangs nog heb gereden. Ik probeer niet te veel verwachtingen te hebben van mijn F1-debuut, maar ik voel me er klaar voor”, zo reageerde Hartley.

Talentenprogramma

Voor Hartley is het optreden in de koningsklasse van de mondiale autosport een bekroning op een jarenlange succesvolle carrière. De Nieuw Zeelander maakte,  evenals onze landgenoot Max Verstappen, voorheen deel uit van het talentenprogramma van RedBull, en testte in 2009 al eens bij Toro Rosso en RedBull Racing. In 2012 testte hij bij het team van Mercedes. Tot een raceoptreden kwam het echter niet.

Via een omweg in diverse raceklassen belandde Hartley in het prototype-racen. Een sterk optreden in de LMP2-klasse tijdens de 24 Uur van Le Mans in 2013 speelde hem in de kijker bij Porsche, dat een jaar later debuteerde met een eigen LMP1-programma. 

Voor het team uit Weissach pakte Hartley in 2015 de wereldtitel. Twee jaar later won de Nieuw Zeelander, samen met zijn mentor Timo Bernhard en landgenoot Earl Bamber, met de Porsche 919 Hybrid de 24 Uur van Le Mans. Hij ligt bovendien op koers om ook dit jaar de wereldtitel te grijpen.

Lotterer achterna

Met zijn uitstapje in de Formule 1 treedt Hartley in de voetsporen van zijn teamgenoot André Lotterer, die in 2014 één race uitkwam voor het toenmalige team van Caterham. Op Spa-Francorchamps zag de Duitser de finish helaas niet.

Aankomende vrijdag maakt Hartley tijdens de vrije training op het Circuit of the Americas de eerste meters in de auto van Toro Rosso. De race vindt plaats op zondag om 21:00 uur (Nederlandse tijd). 

Advertenties
Logo-LUXURY-INS-horizontaal-wit
64-banner
Dia1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.