Zoek
Sluit dit zoekvak.

Wiseguy Bart Kuykens

Bart Kuykens is geen onbekende in de Porsche-wereld. Hij werd in 2015 al eens geportretteerd op deze site met zijn grijze outlaw, destijds nog voorzien van de blood orange bumpers en cupspiegels. Ook de stoelen waren toen netjes afgewerkt in zwart/oranje Schotse ruit. Echter, onze buur uit Belgenland is flink actief in Porscheland en daarbij hoort natuurlijk een regelmatige update van zijn meest geliefde outlaw, de 3.2 T/R zoals hij hem zelf graag noemt.

Kasseistroken

De Porsche is daarom opnieuw gespoten en staat er nu weer strak bij in het mooie ‘GT silver’. Ook is er een matzwarte striping getrokken over de koffer- en motorruimte, netjes afgewerkt met aan beide kanten een goudkleurig lijntje. Het mag gezegd, aan stijl ontbreekt het niet. De outlaw is nog steeds voorzien van een late 3.2 Carrera-motor en een 915 bak met sper. De zwarte Fuchs met laagprofiel Yokohama banden zijn nu vervangen door de klassieke Fuchs in RS-finish, met de comfortabele 195/65/15 banden rondom voor toch wat meer comfort. “Antwerpen heeft namelijk nogal wat kasseistroken”, legt Bart uit.

IMG_6654

Beyond Rad

De 3.2 T/R is niet alleen Bart’s favoriete Porsche om mee te rijden, het is meteen ook het uithangbord van zijn kledingmerk ‘Beyond Rad’, dat sinds enkele maanden online aangekocht kan worden en binnenkort ook in diverse Belgische en Nederlands winkel te zien zal zijn. “Beyond Rad staat eigenlijk symbool voor ‘het eeuwige kind’ in ons, dat na zijn werk helemaal los wil gaan in zijn passie, of het nu Porsches zijn, snelle motoren, surf of skate, BMX, maakt allemaal niet uit – je moet doen waar je zin in hebt. No fakes, no brakes! Het is eigenlijk een beetje een levensvisie die uitgedragen wordt in toch bizarre tijden waarin niet alles gaat zoals je misschien wel had gehoopt, en dan is het fijn om gewoon alles lekker los te laten en te doen wat je leuk vindt. Voor mij is Beyond Rad een perfecte uitlaatklep naast mijn drukke bezigheden als eigenaar van een groot castingbureau met aftakkingen in Brussel, Düsseldorf, Amsterdam en Parijs. Dan ben je echt blij dat je wat t-shirts kunt ontwerpen, dat je lekker kunt praten over de juiste bandenmaat of gewoon even lekker gaat sturen in de haven van Antwerpen. Ik voel dat het merk heel goed aanslaat en er worden dan ook wekelijks verschillende pakjes verzonden naar voornamelijk Duitsland en Amerika, naast de gebruikelijke landen als Nederland, Frankrijk en België uiteraard. Waar gaat dit eindigen? Geen idee! Maar ook hier geldt: guts into gold, gold into glory!”

Gijs van Lennep

Bart is de afgelopen maanden bezig geweest met het maken van het boek ‘A Flat Six Love Affair’. “Het boek is onlangs verschenen in een beperkte oplage (911 stuks), telt zo’n kleine 400 pagina’s en is volledig analoog geschoten op rolfilm met een oude Leica camera’s. Alle foto’s zijn dan ook in black & white. Het wordt een ‘salonboek’, eentje die je regelmatig openslaat en waar je van geniet, even in wegdroomt… Het gaat om de persoon en zijn wagen, maar ook om het beeld. Het is een fotoboek, eerder dan een autoboek. Naast iconen als Gijs Van Lennep en Albert Westerman, staan er ook heel gewone mensen in zoals Matthias Hoïng, Daniël Schaeffer, Johan Dirckx, Erik Brandenburg….om er maar enkele te noemen.

IMG_6658

The Wiseguy

Terug naar de auto dan. Waarom heeft Bart gekozen voor het aparte sidescript en niet het originele Porsche script? “Ik wou eens wat anders”, zegt Bart. En ‘wiseguy’ zijn ook 8 letters, dus dat was best leuk en een keert iets anders. Daarmee wil ik niet refereren aan een criminele familie of zo, maar eerder naar: “he’s a wiseguy, he’s untouchable…”, doelend op het feit dat ik zélf beslis wat ik doe, waar ik zin in heb.  En dat is dan meteen ook mijn boodschap naar iedereen die het wil horen, ‘You. You are unique. Live full throttle. And don’t take no for an answer. Go-getter with no reverse’.” Amen.

Foto: Niko Caignie
Advertenties
Logo-LUXURY-INS-horizontaal-wit
64-banner
Dia1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.